Reklama:

Bezpieczeństwo spożywania owsa przez pacjentów z celiakią

Ten tekst przeczytasz w 1 min.

Bezpieczeństwo spożywania owsa przez pacjentów z celiakią

Pantherstock

Zakupy spożywcze

Wiele towarzystw naukowych dopuszcza spożycie owsa przez pacjentów z celiakią. Przykładem może być niedawno opublikowane stanowisko The Canadian Celiac Association (Kanada), które mówi, że u dorosłych z celiakią bezpieczne jest spożycie do 70 g owsa dziennie (do ½ - ¾ szklanki).

Reklama:

POWIĄZANE DYSKUSJE NA FORUM Z KATEGORII Inne tematy

KONKURS! Jesienna chandra: jak sobie z nią radzić? Odpowiedz na pytanie i wygraj zestaw kosmetyków! 🍁🎉
Cześć Wszystkim! Mamy przyjemność ogłosić, że właśnie ruszył nasz nowy serwis: Medforum.pl! 🚀 Na tej platformie znajdziesz najbardziej aktualne informacje, artykuły i porady z zakresu farmacji, ...
Reklama:
Reklama: