Witam Mam pytanie odnośnie wyników krwi córki.Córka ma dwa i...
Forum: Pediatria - grupa dla rodziny i pacjenta
Temat: żółtaczka u 4 miesięcznego dziecka (1)
- https://www.forumpediatryczne.pl/forum/zoltaczka-u-4-miesiecznego-dziecka/watek/16375/1.html#p16375https://www.forumpediatryczne.pl/forum/zoltaczka-u-4-miesiecznego-dziecka/watek/16375/1.html żółtaczka u 4 miesięcznego dziecka GośćPoczątkującaZalogowani użytkownicy mają możliwość budowania własnego statusu na forach grupy Medforum.
Po napisaniu odpowiedniej ilości postów przy avatarze pojawi się odpowiedni status.- Początkujący/ca - mniej niż 100 postów
- Wtajemniczony/na - pomiędzy 101 a 300 postów
- Forumowicz/ka - pomiędzy 301 a 1200 postów
- Komentator/ka - pomiędzy 1201 a 3600 postów
- Lider/ka opinii - pomiędzy 3601 a 6000 postów
- VIP - więcej niż 6001 postów
Mój synek skończył 3 miesiąc życia i w dalszym ciągu ma żółtaczkę o niewiadomym podłożu. Ostatni poziom bilirubiny to ok 4, spadł z poziomu 10 po dwutygodniowym podaniu lekarstwa, nie pamiętam nazwy ( zaczynało się na u).Karmię piersią. Wszystkie badania są w porządku min. krew, usg jamy brzusznej. Wizyta u endokrynologa - wszystko w porządku. Ostatnio dostaliśmy skierowanie do nefrologa, ponieważ wyszedł zły wynik posiewu moczu ( mocz był pobrany do woreczka przyklejonego do "siusiaka" syna). Powtórzyliśmy badanie, tym razem mam nadzieje, mocz pobrałam dobrze bo do jałowego kubeczka ze środkowego strumienia. Czekamy na wyniki. Badania USG wyszły dobrze, mocz ogólny jest prawidłowy. Ostatni posiew moczu( pobrany z woreczka) wykazał: liczba bakterii wynosi 10^4, dwa rodzaje bakterii STAPHYLOCOCCUS EPIDERMIDIS, ESCHERICHIA COLI.
Jeżeli następny badania będą złe mojemu synowi będzie groziło cewnikowanie. Bardzo bym chciała tego uniknąć.
Proszę o pomoc, o podpowiedz. Wiem, żę żółtaczka możę być obiawem wielu grożnych chorób i może mieć poważne następstwa. Już nie wiem co mam robić. Synek do tej pory nie był szczepiony, lekarka w przychodni nie chce go zaszczepić, czy słusznie? Proszę o odpowiedz.Ostatnia edycja: - Gość
- Niepokojące wyniki badan niemowlaka alat i aspad
- Kopnięcia, skurcze, trzęsawski podczas snu u dwuletniego dziecka
Moja dwuletnia córeczka podczas snu strasznie rzuca nogami. Trwa to nawet kilka godzin,...
- Sikanie w łóżko u 16-latka
HejkaMam 16 lat i jestem szczupłyOd dłuższego czasu zdarza mi się...
- Proszę o pomoc w ankiecie
Mam ogromną prośbę do rodziców dzieci w wieku od 6 miesięcy do 6 lat...