Witam, czy mógłby mi ktoś pomóc, ktoś kto się zna na wynikach...
Forum: Przypadki pediatryczne
Temat: Utrata rzęs, bóle brzucha i glowy oraz problem z chodzeniem u 8-latki (1)
- https://www.forumpediatryczne.pl/forum/utrata-rzes-bole-brzucha-i-glowy-oraz-problem-z-chodzeniem-u-8-latki/watek/1473762/1.html#p1473762https://www.forumpediatryczne.pl/forum/utrata-rzes-bole-brzucha-i-glowy-oraz-problem-z-chodzeniem-u-8-latki/watek/1473762/1.html Utrata rzęs, bóle brzucha i glowy oraz problem z chodzeniem u 8-latki Gość
Kwestia jest dość kompleksowa. Moja 8 letnia córka która zawsze była zdrowa zaczęła mieć problemy zdrowotne. W grudniu 2017 straciła spontanicznie rzęsy (z dnia na dzień). Od stycznia zaczęły się bóle brzucha które nie pozwalały jej jeść, dosłownie. Siedziała głodna przy stole płacząc nad talerzem ponieważ nie potrafiła wziąść kęsa do ust. Straciła 2 kg wagi. Po jakimś czasie wydawało sie że zaczyna być lepiej. Niestety po wakacjach letnich 2018 doszedł ból głowy a dokładnie lewej strony, problemy z koncentracją (według mojej córki przez ból głowy) po czym doszedł problem z motoryką. Córka nie jest wstanie zrobić normalnego kroku do przodu ponieważ w momencie przenoszenia ciężaru z jednej nogi na drugą dostaje skurczu uda (dotyczy obu nóg) przez co dosłownie uginają się pod nią kolana i nie może chodzić.
Lekarze podeszli dość lakonicznie do wszystkich kwestii zdowotnych. Owszem zrobiono badania krwi, rozszerzone ale nadal ogólne, stwierdzono ze nie traci siły w nogach (co jest prawdą ponieważ po tym jak zaczęła raczkować z lęku że sie przewróci, po paru dniach zaczęła pracować nad inną formą poruszania się). Zrobiono jej MRI głowy który na szczęście nic nie wykazal. Piszę że lekarze podeszli do kwestii lakonicznie, tak wiem ze w sumie dość dużo zrobili ale po tak wstępnych badaniach nikt nie chce nic więcej zrobić ponieważ dolegliwości mojego dziecka nia pasują do żadnej choroby…
I tutaj pojawia się moje pytanie. Czy ktoś miał styczność z takimi objawami? Jednym z nich lub paroma?
Podsumowując wyniki badań:
MRI jest ok
Gluten ok
Laktoza ok
Tarczyca i zwiazane z nią hormony ok
Borelioza negatywna, co po 4 miesiącach po pierwszych objawach i tak jest nie do wykrycia
Nie traci sił w nogach
Nie może długo chodzić, plywać, nie może biegać, tańczyć.
Rzęsy jeszcze nie odrosły (od 15 miesięcy), na powiekach ma często stan zapalny, małe ranki, opuchlizna.
Bóle brzucha nie mają nic wspólnego z biegunką - Gość
- Interpretacja wyników morfologiiForum: Choroby dziecięce
- Nirmowle nie rośnie
Dzień dobry,mam może nietypowy problem, ale mój synek 5.5miesiaca rosnie bardzo...
Forum: Choroby dziecięce - Erytrocyty, krew w moczu
Witam. Z racji że dawno nie wykonywałam dziecku badań moczu, jakiś rok,...
Forum: Przypadki pediatryczne - Dzieci z cytomegalia i zabawa z dziećmi zdrowymi
Witam, dzieci mojej siostry (4, 4, 2 lata) mają cytomegalie 4 latki wrodzoną, 2 latka...
Forum: Przypadki pediatryczne
- Tematy:
- specjalista
- pediatria