Dziewczyny czy wasze dzieci miały jęczmień? co im pomogło?
Forum: Przypadki pediatryczne
Temat: śluz z krwią w kale 9miesięcznego niemowlaka na nutramigenie (1)
- https://www.forumpediatryczne.pl/forum/sluz-z-krwia-w-kale-9miesiecznego-niemowlaka-na-nutramigenie/watek/588228/1.html#p588228https://www.forumpediatryczne.pl/forum/sluz-z-krwia-w-kale-9miesiecznego-niemowlaka-na-nutramigenie/watek/588228/1.html śluz z krwią w kale 9miesięcznego niemowlaka na nutramigenie
witam
moja 9miesięczne córeczka (na nutramienie od 6mc) od około miesiąca robi różne kupki raz zwarte raz papkowate raz bobki, ostatnio były to kwaśne kupki co wiązałam z ząbkowaniem bo strasznie się ślini (ma jak dotąd od 4 mc dolne 1).W niedzielę popołudniu straciła apetyt i zaczęła wymiotować i w nocy podawałam wodę, rano ponownie wymiotowała więc pojechałam do lekarza który stwierdził albo niestrawność albo łagodniejsze przejście rotawirusa gdyż córka jest szczepiona na rota. dostała do picia elektrolity i smekte, apetytu nadal nie ma ale pije mleko i wode (ani marchwianki,sinalcu nie chce jeść), dzisiaj wtorek ok 10 zauważyłam w kale śluz z krwią ciemną a późniejszych 3 kupkach o konsystencji twarogowej koloru żółto-zielonego, lekkie niteczki krwi. raz też zwymiotowała ale mało,pojechałam do ośrodka zdrowia ale już inna pediatra nie potrafiła zdiagnozować problemu i powiedziała ze jak ponownie pojawi się krew to mamy jechać do szpitala (nie poleciła zrobienia badań kału ani moczu) a mnie przeraza wizyta w warszawskich szpitalach bez naprawdę 100% konieczności, Wieczorem mała wypiła mleko i śpi i kupek dotąd nie robiła ostatnia ok (15). nie wiem co robić, małej wyjdą lada moment górne jedynko co potwierdzając pediatra ale nie wiąże dolegliwości małej z ząbkowaniem a ja nie wiem co robić bo nie bardzo denerwuję, czy na własną rękę zrobić badanie kału?
będę bardzo wdzięczna za opinię - Gość
- co na jęczmień?Forum: Przypadki pediatryczne
- Erytrocyty, krew w moczu
Witam. Z racji że dawno nie wykonywałam dziecku badań moczu, jakiś rok,...
Forum: Przypadki pediatryczne - Waga 12 kg u trzylatki - niedowaga?
Proszę o pomoc w ocenie sytuacji mojej córki. Ma 36 miesięcy i waży 12 kg....
Forum: Przypadki pediatryczne - E coli
Witam. 1 października urodziłam swoje pierwsze dziecko. 11 października...
Forum: Choroby dziecięce
- Tematy:
- specjalista
- pediatria