Witam prosze o opinie o lekach przepisanych przez lekarza psychiatre i neurologa córce...
Forum: Przypadki pediatryczne
Temat: Prosze o pomoc dla dwuletniej córki (1)
- https://www.forumpediatryczne.pl/forum/prosze-o-pomoc-dla-dwuletniej-corki/watek/752292/1.html#p752292https://www.forumpediatryczne.pl/forum/prosze-o-pomoc-dla-dwuletniej-corki/watek/752292/1.html Prosze o pomoc dla dwuletniej córki
Moja córka czesto dostaje wysypek na calym ciele. Myslalam, że to alergia ale lekarz twierdzi ze to wirus.Córka jest nie spokojna czesto marudzi ze bola ja nóżki pokazuje na kolanka budzi sie w nocy z płavzem z tego powodu. Ne chce jesc słabo przybiera na wadze nie wiem co mam robic. Nie chce chodzic szybko sie meczy jest często blada łatwo lapie infekcje górnych drog oddechowych. Od lekarza nie dostala żadnych leków bo to wirus a ona sie juz meczy od dwóch tygodni z wysypka i z bólami. zrobilismy jej badania lekarz stwierdził ze to wirus
oto wyniki
Morfologia krwi:
ERYTOCYTY 4,26
Hemoglobina 12,9
hematokryt 34,5
MCV 81,0
MCH 30,2
MCHC 37,3
RDW_CV 12,7
RDW_SD 38,6
leukocyty 8,60
limfocyty 4,70
MID 1,5
Granulocyty 2,4
Limfocyty 54,3
MID 18,2
Granulocyty 27,5
Płytki krwi 173
MPV 8,1
PDW 15,4
PCT 0,140
Obraz krwi manualny
Pałeczkowate 0
Podzielone 22
kwasochłonne 0
zasadochłonne 0
Limfocyty 76
Monocyty 2
Obraz krwinek czerwonych - erytrocyty w normie
Glukoza na czczo we krwi 75,6mg/dl
4,197mmol/l
AspAt w sur. (37C) 39U/L
AlAt w sur. (37C) 19 U/L
kreatynina w sur. 0,41 mg/dl
36,2umol/l
CRP ilościowyOstatnia edycja: - Gość
- Dziecko 9lat, pytanie o opinie na temat ilosci i rodzaju lekow.Forum: Przypadki pediatryczne
- Pojedyncze epizody gorączki co kilka dni
Dzien dobry, moja szescioletnia corka od konca sierpnia miewa pojedyncze goraczki, dokladnie...
Forum: Choroby dziecięce - Obwód głowy
Witam,Głowa mojego synka w dniu urodzenia miała 34 cm. Teraz syn ma 9 tygodni i...
Forum: Przypadki pediatryczne - Nadmierna potliwość
Witam mój syn ma 9 lat od zawsze bardzo się pocił ale ostatnio zrobiło...
Forum: Przypadki pediatryczne
- Tematy:
- specjalista
- pediatria