Wasze dzieci lubią jeść płatki kukurydziane? Moja pociecha uwielbia i...
Forum: Karmienie niemowląt
Temat: Problem z karmieniem 3 miesiecznego niemowlaka (1)
- https://www.forumpediatryczne.pl/forum/problem-z-karmieniem-3-miesiecznego-niemowlaka/watek/1198392/1.html#p1198392https://www.forumpediatryczne.pl/forum/problem-z-karmieniem-3-miesiecznego-niemowlaka/watek/1198392/1.html Problem z karmieniem 3 miesiecznego niemowlaka
Od 2/3 tygodni mam problem z karmieniem coreczki, ktora za 4 dni konczy 3 miesiace. Od poczatku coreczka karmiona jest tylko piersia. Od 3 tygodnia ma zdiagnozowana pelna nietolerancje laktozy (test na cukru redukujace na 4 plusy). Mimo nietolerancji corka do 2 miesiaca bardzo ladnie jadla i przybierala na wadze. W pierwszym miesiacu 1600 g w drugim 1300 g. Przy czym niestety byla troche niespokojna i czesto wybudzaly ja gazy ale nie miala regularnych kolek. W tym czasie zdazyly sie moze 2/3 kolki. Problem pojawil sie w 3 miesiacu na poczatku z kupkami bo mala zaczela robic jedna kupke raz na 3/4 dni, duzo ulewac i bardzo niespokojnie spac nad ranem. Zaczela tez znacznie mniej jesc (obecnie mamy 6/7 karmien na dobe) przy czym musze ja na te karmienia wybudzac bo sama nigdy nie okazuje objawow glodu. Problem jest rowniez z karmieniami bo Mala je spokojne przez 2/3 minuty a pozniej zaczyna sie denerwowac, kopac nozkami, lapie piers i puszcza. Jak podam smoczek to sie uspakaja ale jak znowu probuje podac piers to jest to samo czyli nerwy i szarpanina. Mam wrazenie, ze mecza ja gazy. Przez te problemy Mala bardzo slabo przybiera na wadze (jakies 50g na tydzien). Dodatkowo teraz od tygodnia nie zrobila kupki a jak podalam polowe czopka glicerynowego to niestety nic nie zadzialalo. Z preparatow farmakologicznych mala dostaje probiotyk Biogaje i kropelki delicol. Prosze o pomoc co moze byc przyczyna tych dolegliwosci.
- Gość
- płatki kukurydziane na śniadanieForum: Żywienie dzieci
- Refluks w wieku 10 miesięcy?
Dzień dobry! Mam problem z dzieckiem 10 miesięcznym. Pierwsze objawy pojawiły...
Forum: Żywienie dzieci - gdzie kupujecie mleko modyfikowane?
Pilnie poszukuje miejsca gdzie kupuję bebilon comfort dla mojego dziecka,...
Forum: Żywienie dzieci - Sześciolatek i mleko modyfikowane
Dzień dobry, mój sześcioletni synek na śniadanie i przed snem je...
Forum: Żywienie dzieci
- Tematy:
- pediatria
- hipp
- dieta dziecka
- żywienie i rozwój