Witam,Moja 19 miesięczna córka od 2 tygodni łapie się w okolicach...
Forum: Przypadki pediatryczne
Temat: pogarszająca się wysypka pod oczami dziecka (1)
- https://www.forumpediatryczne.pl/forum/pogarszajaca-sie-wysypka-pod-oczami-dziecka/watek/686122/1.html#p686122https://www.forumpediatryczne.pl/forum/pogarszajaca-sie-wysypka-pod-oczami-dziecka/watek/686122/1.html pogarszająca się wysypka pod oczami dziecka
Witam,
mój syn (15mcy) dwa tygodnie temu dostał delikatnej wysypki pod oczami, dosłownie kilka krostek. Pediatra stwierdził, że jest to zapewne związane z przeziębieniem, które wtedy syn przechodził. Niestety po tygodniu wysypka zaczęła się pogarszać. Krostek było coraz więcej, miejsce pod oczami było mocno zaczerwienione. Na kolejnej wizycie pediatra stwierdził, że nie wie co to jest i pewnie samo przejdzie ale jednak dla pewności dał skierowanie do dermatologa. Dermatolog też nie dał konkretnej diagnozy. Zapisał tylko balneum optiderm, syrop azomyr. Minęło kilka dni i nie ma poprawy. Na dodatek wysypka zaczęła się przenosić na brzuszek. Krosty raz są bardziej widoczne, raz mniej. Rano ma najczęściej bardziej zaczerwieniona taki jakby rumień, a po południu objawy są łagodniejsze. Pediatra stwierdził, że to na pewno nie jest alergia ale ja zaczynam w to wątpić i zastanawiam się nad wizytą u alergologa. Co prawda syn miał już wcześniej robione testy czy nie jest uczulony na białko krowie i wyniki wykazały brak alergii ale może to uczulenie na coś innego.
Proszę o podpowiedź co to może być i co robić.
Dodam tylko, że wysypka go nie swędzi bo nie drapie tych miejsc gdzie są krostki. - Gość
- Ból w okolicach szczęki i uchaForum: Choroby dziecięce
- co na jęczmień?
Dziewczyny czy wasze dzieci miały jęczmień? co im pomogło?
Forum: Przypadki pediatryczne - jak zapobiec chorowaniu?
wasze dzieciaki też tak chorują teraz?? u nas jakiś wirus atakuje, dzieciaki co...
Forum: Przypadki pediatryczne - E coli
Witam. 1 października urodziłam swoje pierwsze dziecko. 11 października...
Forum: Choroby dziecięce
- Tematy:
- specjalista
- pediatria