kochani,mam problem z synkiem 3 letnimponiedziałek i wtorek gorączka 38,9 TYLKO...
Forum: Pediatria - grupa dla rodziny i pacjenta
Temat: ODPARZENIA, POMOCY!! (1)
- https://www.forumpediatryczne.pl/forum/odparzenia-pomocy/watek/31458/1.html#p31458https://www.forumpediatryczne.pl/forum/odparzenia-pomocy/watek/31458/1.html ODPARZENIA, POMOCY!!
Moja coreczka ma 18 mc. od urodznia choruje na azs, alergie pokarmową, są też początki wziewnej.
I ciagle jest problem z pupą. Od początku używałam tylko pampersów. I sudocermu. Później sudocerm zastąpił krem Bambino. Mimo, że zmieniam jej pieluszki bardzo często, za każdym razem ma mytą pupę dokładnie, o osuszaną to jednak co jakiś czas historia sie pojawia. Zaczyna sie od krostek skupionych w jednym miejscu, wszystko jest czerwone i się sączy. Aż powstają niewielkie ranki. Używam tormentiolu wtedy i clotrimazolu oraz masci wiatminowej. i po kilku dniach przechodzi.
Dodam że jesteśmy własnie na etapie trudnej nauki siadania na nocnik ale zauważyłam ze dla malej nocnik to bardziej zabawka niż przyrząd do załatwiania swoich potrzeb.
Od dziś znowu mamy odparzoną pupę. byłyśmy na zakupach, troszkę czasu zeszło od zmiany jednej pieluszki do drugiej, jakieś 2, 5 godz. Wróciłysmy do domu- i krostki znow w tym samym miejscu.
Wyczytałam juz chyba prawie wszystko co jest zamieszczone w internecie. I nie wiem juz czy używac chusteczke nawilżanych, czy przy kazdej zmianie pieluszki myć pupe tylko wodą z mydlem. Kazdy mowi co innego, a mi jest po prostu szkoda mojej coreczki. Wiem, ze skóra alergików jest bardzo wrazliwa, i bardzo podatna na takie rzeczy. Jednak moze ktoś zna jakieś wyprobowane sposoby? będę wdzięczna za poradę
z góry dziękuję
Malwina, mama OliwkiOstatnia edycja: - Gość
- gorączka prawie tydzień
- kosmetyki na AZS
jakie kosmetyki polecacie na azs? Córcia ma takie suche łuszczące się...
- Ciemnozielona kupka niemowlaka
Witam, mam 2 miesięczną córeczkę . Ostatnio robi ciemnozieloną...
- Dziwna narośl u niemowlaka
Moja córka 6 miesięcy ma taką narosl co to może być?