Dzien dobry ... moj synek 10 miesiecy od dluzszego czasu sunie na pupie i nie chce raczkowac ......
Forum: Pediatria - grupa dla rodziny i pacjenta
Temat: kolka - wysilek fizyczny (1)
- https://www.forumpediatryczne.pl/forum/kolka-wysilek-fizyczny/watek/28395/1.html#p28395https://www.forumpediatryczne.pl/forum/kolka-wysilek-fizyczny/watek/28395/1.html kolka - wysilek fizyczny Gość
Witam, od jakiegos czasu uczeszczam na zajecia kick-boxingu. Jak wiadomo wiaze sie to z duzym wysilkiem fizycznym, czesto juz na rozgrzewce "lapie mnie kolka", tu pierwsze moje pytanie: co to jest i jak to fachowo sie nazywa? Bo "kolka" to raczej kolokwializm... W porzadku rozumiem, nie tylko mnie sie to trafia, ale miewam tez cos co okreslam jako "kłócie serca" (ostry przenikliwy bol w okolicach serca, takie klocie) wiem, ze w moim wieku (18lat) jako taki bol serca raczej nie moze miec miejsca, a jednak... Trener mowi ze to moze byc spowodowane tu tez kolokwializm "rozrostem komor sercowych". Poprostu trening to duzy wysilek i serce musi mocniej pracowac, moge przyjac jego wersje ale jednak niepokoj wciaz jest. Wiem ze pewnosc dadza mi badania, jednak chcialem najpierw poradzic sie kogos anonimowo Moze sie myle moze to tez tylko jakas 'kolka' i nie ma sie czym przejmowac, wole jednak zapytac.
Jeszcze jedna sprawa mnie neka... od ok3 m-cy podczas cwiczen dostaje 'ciarek' na plecach, jest to baardzo nieprzyjemne uczucie, swedza mnie cale plecy. Dawniej tego nie bylo, nagle tak jakos sie zaczelo, czym to moze byc spowodowane? Moze brak jakiegos skladnika mineralnego, witaminy?
Takze prosze o jakas fachowa porade i pomoc jezeli mozna,
z gory dziekuje i pozdrawiam
SebekOstatnia edycja: - Gość
- Suwa sie na pupie nie chce raczkowac
- Jak nauczyć syna do samodzielnego zakładania pieluszki?
Witam, chciałabym zapytać jak można nauczyć syna, aby sam sobie...
- Ból głowy po summaded
Moja córka 5 lat, po 3-ech dawkach summaded po 5 ml na dzień, w czwartym dniu -...
- co do czyszczenia uszu?
możecie polecić jakiś dobry produkt do czyszczenia uszu, krople albo spray?/...