co warto stosować u dziecka, któremu często zbierają sie duże...
Forum: Przypadki pediatryczne
Temat: kaszel bez innych objawów (1)
- https://www.forumpediatryczne.pl/forum/kaszel-bez-innych-objawow/watek/444216/1.html#p444216https://www.forumpediatryczne.pl/forum/kaszel-bez-innych-objawow/watek/444216/1.html kaszel bez innych objawów
witam serdecznie
Moja 4,5 letnia Córka od czerwca zeszłego roku raz na 1,2 miesiące ma kaszel - raz jest on suchy bezproduktywny, raz mokry- bardzo duszący.
Dodam że nie ma ona żadnych innych objawów typu temperatura, osłuchowo niby też jest wporządku.
Ostatnio lekarka zauważyła powiększone węzły chłonne i wysypkę w postaci czerwonych plamek na przedramieniu. Alergolog zalecił testy, na które czekamy ze względu na ciągłe choroby, przyjmuje leki Aerius, Pulmicort do nebulizacji, właśnie zakończyła Zinnat, oprócz tego Singulair 4, do nosa Cromodexal.
Zakażdym razem w związku z tym kaszlem robię na własną rękę wymaz z nosa i gardła i kał na pasożyty ale zawsze te badania są dobre.
Robiliśmy także usg pod kątem refluksu wyszło ono następująco: wpust przed posiłkiem na granicy normu 20-21 mm, bez odczynu miejscowego, po posiłku skrócony w granicach 18 mm, w czasie obserwacji cechy umiarkowanej do dośc dysfunkcji czynnościowej, rozwór 16-17 mm, mamy na to od poniedziałku brać Gasprid, 3 razy dziennie 1/2 tabletki.
Proszę o przeanalizowanie mojego posta i odpowiedź czy mamy porobić dodatkowe badania czy może są to objawy wskazujące na jakąs konkretną chorobę, dodam że od Sylwestra nadal utrzymuje nam się kaszel raz mokry popołudniami suchy, w nocy męczący - gdzie nawet Diphergan nie za wiele pomaga, po Zinnacie zasugerowano podanie Summamedu *** 1 raz 5 ml..
dziękuje za przebrniecie przez tą dość długą informację i bardzo proszę o pomoc..
ps.mam jeszcze jedno zapytanie czy możemy dostać się do Pani dr Krzywickiej na konsultacje gdyż jesteśmy z okolic Zabrza, pozdrawiamOstatnia edycja: - Gość
- co na zatkane uszy?Forum: Choroby dziecięce
- Siniaki
Witam. Jestem mamą 10letniego chlopca. Co jakis czas pojawiaja sie u niego na rekach...
Forum: Choroby dziecięce - Dzieci z cytomegalia i zabawa z dziećmi zdrowymi
Witam, dzieci mojej siostry (4, 4, 2 lata) mają cytomegalie 4 latki wrodzoną, 2 latka...
Forum: Przypadki pediatryczne - Problemy z wypróżnianiem u 2 miesięcznego niemowlaka
Witam, mam taki problem z moim 2 miesięcznym synkiem, W ciągu ostatnich kilkunastu dni...
Forum: Przypadki pediatryczne
- Tematy:
- specjalista
- pediatria