Witam Mam pytanie odnośnie wyników krwi córki.Córka ma dwa i...
Forum: Pediatria - grupa dla rodziny i pacjenta
Temat: grzybicę paznokcia da się wyleczyć! (1)
- https://www.forumpediatryczne.pl/forum/grzybice-paznokcia-da-sie-wyleczyc/watek/23137/1.html#p23137https://www.forumpediatryczne.pl/forum/grzybice-paznokcia-da-sie-wyleczyc/watek/23137/1.html grzybicę paznokcia da się wyleczyć! Gość
Choć z wielu artykułów dowiecie się, że leczenie jest bardzo trudne, dlugie albo nie da się tego wyleczyć chcę podzielić się prostym i nieszkodliwym sposobem wyleczenia grzybicy paznokcia. Wyprubowany na 4 osobach. Otóż: przez conajmniej dwa tygodnie przykłada się na paznokieć i skórę wokół rozgnieciony plasterek kitu pszczelego (propolis). Jeśli paznokieć jest zdeformowany i ma zagłębienia tam też należy wciskać propolis. Propolis zachowuje swoją aktywność nawet kilka dni więc nie trzeba zmieniać go codziennie. Najlepiej mieć kit z kilku źródeł, ponieważ nie każdy rodzaj jest aktywny. Bierze się to stąd, iż propolis pełni w ulu różne funkcje. Np. służy zabezpieczaniu nieczystości produkowanych przez pszczoły (i dlatego posiada tak silne właściwości bakteriobujcze i grzybobujcze), uszcelnianiu ramek itd. Kit jest twardy, ale pod wpływem temperatury (ugniatania w palcach) stanie się miękki i możliwy do dokładnego obłożenia chorego miejsca. Należy unikać długotrwałego moczenia rąk (czy nóg) - naczynia, pranie. Pomocne mogą być rękawiczki gumowe. Propolis można kupić w sklepach pszczelarskich. Najlepiej ugnieść rozdrobniony propolis w kulkę i przechowywać w słoiczku. Wszystkim życzę zdrowia. Jak się już wyleczycie to polecajcie innym. Poczytajcie o propolisie. Ostatnio coraz bardziej docenianym. Pozdrawiam
Ostatnia edycja: - Gość
- Niepokojące wyniki badan niemowlaka alat i aspad
- Aparat ortodontyczny dla dziecka
Witajcie. Mój syn boryka się z poważną wadą zgryzu, dlatego pilnie...
Forum: Pielęgnacja i rozwój dziecka - Bakteria w moczu
Witam,Czy ktoś się spotkał z bakteria Citrobacter koseri? Wyszło ono u...
- Kopnięcia, skurcze, trzęsawski podczas snu u dwuletniego dziecka
Moja dwuletnia córeczka podczas snu strasznie rzuca nogami. Trwa to nawet kilka godzin,...