Witam mam 19 lat i tak naprawdę nie wiem skąd się one wzięły....
Forum: Żywienie dzieci
Temat: Dziecko nie chce ssac (1)
- https://www.forumpediatryczne.pl/forum/dziecko-nie-chce-ssac/watek/728527/1.html#p728527https://www.forumpediatryczne.pl/forum/dziecko-nie-chce-ssac/watek/728527/1.html Dziecko nie chce ssac Gość
moja mała ma 3 miesiące od jakiś dwóch tygodni zaczęła wariować.
Odmawia ssania, kiedy biorę ją do karmienia mała skojarzy że ma dostać pierś to zaczyna stękać kwękać a kiedy chce się ją przystawić wrzeszczy rzuca się jakby jej krzywdę robili... Potrafi possać smoczek zacząć przysypiac i za chwilę budzić się z płaczem bo jest glodna ale przystawiana do piersi znowu rzuca się i wrzeszczy... Czasem uda się ją nakarmić z piersi albo chociaż częściowo podkarmić.
Pokarmu mam dość mała ładnie przybierała bo waży 5600 a urodzeniowa miała 3250...
Czasem bujam się koło godziny nią a ona tylko coraz bardziej się nakręca... Ostatnio już nawet w akcie rozpaczy ściągam się laktatorem i daję jej z butelki żeby jej nie głodzić. Ale strasznie nie chciałabym jej nauczyć jeść z butelki...
Miałyśmy też problem bo mała sie strasznie rzadko wypróżniała po pięciu dniach bez kupki w konsultacji z panią doktor dała, jej czopek glicerynowy bo pani doktor stwierdziła ze może miec pełne jelita i męczy jaą to a nie ma już miejsca na jedzenie...
Ale niestety mała dalej wariuje przy jedzeniu... Już nawet jestem skłonna pójść z nią do poradni laktacyjnej... Sama nie wiem co z tym fantem zrobić.
Może ktoś mi pomoże?? - Gość
- OwsiiikiForum: Karmienie niemowląt
- KONKURS z serwisem ForumPediatryczne.pl! Weź udział i zgarnij ciekawe nagrody!
Drodzy Użytkownicy,czy Waszym zdaniem karmienie piersią w miejscach publicznych...
Forum: Karmienie niemowląt - mleko modyfikowane
Jakie mleko modyfikowane piją wasze dzieci, powoli myślę o przejściu na MM,...
Forum: Karmienie niemowląt - Dziecko je tylko mleko
Dzien dobry, jak poradzic sobie z 17 miesiecznym dzieckiem, ktore je tylko mleko i musy owocowe?...
Forum: Żywienie dzieci