Mam pytanie ostatnio dczulałam się 1 lipca czy 14 lipca mogę się...
Forum: Przypadki pediatryczne
Temat: dobry dermatolog i chirurg dziecięcy na Śląsku (1)
- https://www.forumpediatryczne.pl/forum/dobry-dermatolog-i-chirurg-dzieciecy-na-slasku/watek/74174/1.html#p74174https://www.forumpediatryczne.pl/forum/dobry-dermatolog-i-chirurg-dzieciecy-na-slasku/watek/74174/1.html dobry dermatolog i chirurg dziecięcy na Śląsku
moje dzieci (3 i 1,5 roku) mają takie same zmiany skórne (drobne białawe jakby gęsia skórka) chrostki. Pierwsza była córka, później myślę, że zaraził się od niej syn. Zaczynało się od plamek (pozostały po nich białe nieopalone ślady jak po strupku, który zszedł-bo te pierwsze plamki były małe i wyglądały jak grzybica, łuszczyły się). Teraz są większe obszary, ale bardzo niewidoczne. Byłam u 2 dermatologów-żaden nie wskazał na konkretną chorobę. Ewidentnie jedno dziecko zaraziło się od drugiego więc to nie alergia ani choroba np. wątroby. Te chrosyki są tak niewidoczne, że obaj dermatolodzy nie chcieli mi wierzyć, dopiero pod światło zauważali zmiany skórne, no i jak pokazałam pozostałości po tych plamkach pierwszych. Jeden przepisał mi antygrzybiczne maści (jakby zelżało, ale po jakimś czasie znowu wyszło z resztą ktoś mnie wystraszył, że to za mocne preparaty dla dzieci). Drugi zaś przepisał jakieś lekkie maści-nic nie pomogło. Szukam doświadczonego dermatologa na Śląsku. Córka ma także wystające łopatki i krzywe nóżki - wiem, że do 5 lat wszystko się prostuje, ale wydaje mi się, że ma też za bardzo wystający brzuszek- myślę, że ma wadę postawy.Chciałabym już teraz o to zadbać. Dlatego prosiłabym również o jakieś wskazówki co do prywatnego chirurga dziecięcego (bo w tym wieku 3 lata, to chyba jeszcze nie ortopeda?). Nie wiem czy możecie PAństwo tak na forum podać nazwisko czy namiar. niestety w poradniach publicznych bardzo długo czeka się na umówiony termin a mi zależy na czasie. Chrostki opóźniają szczepienie syna. Prośba o odp. jeśli to możliwe. Ew. zwrócę się z prośbą do innyh uczestnikó forum, pozdrawiam
Ostatnia edycja:mamaasiii
- Gość
- SzczepienieForum: Przypadki pediatryczne
- Próby wątrobowe u niemowlaka
Witam Mam pytanie odnośnie wyników krwi córki.Córka ma dwa i...
Forum: Przypadki pediatryczne - Silnie słony pot na główce dziecka
Dzień dobry, pół roku temu odkryłam, że moja córka (obecnie 14...
Forum: Choroby dziecięce - co na zatkane uszy?
co warto stosować u dziecka, któremu często zbierają sie duże...
Forum: Choroby dziecięce
- Tematy:
- specjalista
- pediatria