Witam, chciałabym zapytać jak można nauczyć syna, aby sam sobie...
Forum: Pediatria - grupa dla rodziny i pacjenta
Temat: CHLEB na CUKRZYCĘ. Stabilny poziom cukru 4-5 godzin. (9)
- https://www.forumpediatryczne.pl/forum/chleb-na-cukrzyce-stabilny-poziom-cukru-4-5-godzin/watek/489371/1.html#p489371https://www.forumpediatryczne.pl/forum/chleb-na-cukrzyce-stabilny-poziom-cukru-4-5-godzin/watek/489371/1.html CHLEB na CUKRZYCĘ. Stabilny poziom cukru 4-5 godzin. Gość
MOTTO: Kasza z Polski to; ZDROWIE i energia !!
4. TEMAT.
CHLEB. Przepis WZORCOWY wypieku CHLEBA na CUKRZYCĘ (mini chlebki).
KASZĘ jaglaną __400g. oraz KASZĘ gryczaną, również __400g. gotujemy w jednym garnku (pojemność 4,0l.) przez ok. 15 minut. Do gotowania dodajemy 2,5 l. wody.
PRZYPRAWY to: sól kamienna nieoczyszczona, również pieprz, kminek, ew. ziała wg uznania. Po zakończeniu gotowania całość pozostawiamy pod przykryciem na ok. 5-10 minut.
UGOTOWANE: Obie kasze (masa razem 800g.) wchłaniają wtedy całą użytą (2,5l.) do gotowania wodę, co następnie ułatwia formowanie i lepsze klejenie się tzw. mini chlebków.
Do tego właśnie zestawu składników (dwa rodzaje kasz) dodajemy suchą masę: 150 gram OTRĄB PSZENNYCH i dokładnie mieszamy łyżką. Otręby chłoną wówczas dużo wody, którą uzupełniamy wlewając ok. 0,5 litra przegotowanej wody.
Dużą łyżką stołową nabieramy zmieszaną masę tj. obie kasze wraz z otrębami. Z takiej objętości FORMUJEMY chleb tzw. cienkie mini chlebki (ugniatamy palcami).
Kładziemy na papierze do pieczenia, którym uprzednio pokryliśmy powierzchnię blachy.
PIECZEMY w piekarniku (temp. 250oC przez ok. 50-60 minut) tj. do momentu uzyskania tzw. przyrumienienia.
Uwaga: wszelkie dodatki np. miód, rodzynki, WYKLUCZONE !! Takie dodatki sprzyjają OTYŁOŚCI i CUKRZYCY typu 2.
PRZEPIS ten jest zamieszczony na stronie internetowej;
Skrót adresu strony w Internecie_______: MAGDALIRL
ADRES_______: www.***/
Jest to ewenement w skali kraju i całej Europy. Niezwykle ważna jest też wiedza z książki;
pt._______: PORADNIK ŻYWIENIOWY człowieka w XXI wieku.
W rozdziale NR 35, zamieszczono KOMPENDIUM wiedzy NT: Afrodyzjaki, __SEKS, Hormony, Testosteron.
P. S. CHLEB na CUKRZYCĘ, stanowi aktualnie o silnym; układzie immunologicznym, organizmu człowieka. Dostarcza ogrom energii eliminującej głód dlatego; iż GLUKOZA naturalna w nim zawarta, stabilizuje poziom cukru we krwi, na ok. 4-5 godzin !! tzw. NISKIE węglowodany, tj. do 26% wzrostu. Złe to, WYSOKIE węglowodany, tj. od 26,01% wzrostu. Podnoszą poziom cukru po spożyciu zbyt wysoko stymulując otyłość, również cukrzycę typu 2.
To kłopot, że nie kupisz tego chleba, nikt go nie piecze, nikt na nim nie zarabia, ale samemu upiec WARTO !!
WAŻNE:
GLUKOZA naturalna; to RYŻ, wszystkie KASZE, Owoce, WARZYWA. Logika myślenia, postęp, spokój. Również produkty zalecane i dozwolone wg tzw. INDEKSU ŻYWIENIOWEGO, tj. IŻ produktu.
GLUKOZA nienaturalna; to MĄKA, Cukier. IRRACJONALNE zachowania, CZĘSTA zmiana nastroju, nerwowość.
UWAGA:
Taka kompozycja składników, również kolejność przygotowania tj. gotowanie, a następnie pieczenie tworzą strukturę żywieniową, która w sposób zadawalający poprawia wszelkie parametry zdrowotne organizmu człowieka; a w szczególności wydolność seksualną organizmu. Wystarczy porównać: Chiny 1,2 mld ludzi, Indie 900 mln oraz wszystkie Ludy Dalekiego Wschodu; jak pracują i jak skutecznie się rozmnażają, to wszyscy wiemy. Skąd czerpią energię, to oczywiste, że z ryżu i kasz, a jaki czynią przy tym postęp cywilizacyjny, to tylko Im pogratulować.
PLUSY:
CHLEB na CUKRZYCĘ, podnosi poziom cukru po spożyciu o 21% wzrostu, tzw. NISKIE węglowodany. Zapobiega otyłości i cukrzycy typu 2. Nie wywołuje wzdęć i nie tworzy zaparć.
MINUSY:
Aktualnie brak sklepu lub piekarni, która wytwarza i sprzedaje ten produkt.
PORÓWNANIE:
Chleb upieczony z MĄKI np. pszennej, żytniej, orkiszowej i każdej innej: zawsze stymuluje nadwagę i cukrzycę typu 2. Wzdęcia oraz zaparcia są gwarantowane. Poziom cukru po spożyciu chleba pszenno żytniego wynosi 74% wzrostu, po chlebie razowym 39%, po czystej glukozie 74%. Są to tzw. WYSOKIE węglowodany, tj. od 26,01% wzrostu, niezdrowe dla człowieka.
REFLEKSJA:
CHLEB na CUKRZYCĘ, podnosi poziom cukru we krwi po spożyciu o 21% wzrostu, a jego IŻ = 2,1 %, czyli jest o ok. 20% bardziej anty otyłościowy i anty cukrzycowy niż wzorcowy CHLEB typu KR-IRL.
Kasza gryczana powinna pochodzić wyłącznie z terenów Polski tzn. że jest czysta i ekologiczna. Duża koncentracja pełnowartościowych składników odżywczych zapewnia również uczucie sytości na długo.
P. S. Aspekt ekonomiczny: cena kaszy gryczanej jest o ponad 2x niższa od stale drożejącego importowanego ryżu. Polak rzadko mówi o kaszy, bo dla Niego kasza w potrawie, to __OCZYWISTOŚĆ !! - https://www.forumpediatryczne.pl/forum/chleb-na-cukrzyce-stabilny-poziom-cukru-4-5-godzin/watek/489371/1.html#p498151https://www.forumpediatryczne.pl/forum/chleb-na-cukrzyce-stabilny-poziom-cukru-4-5-godzin/watek/489371/1.html CHLEB na CUKRZYCĘ. Stabilny poziom cukru 4-5 godzin. Gość
KASZA. Dieta. Indeks glikemiczny. IG to BŁĘDY.
BH.220.
MOTTO: Kasza, to oczywistość !! ***
WIKIPEDIA:
Kasza, jadalne nasiona zbóż, często w postaci lekko rozdrobnionej (lecz nie tak bardzo jak mąka) lub tylko pozbawionej twardej łuski. Od wieków używane jako jeden z podstawowych składników kulinarnych w wielu kuchniach świata. Dzięki wysokiej zawartości skrobi posiadają wysoką wartość odżywczą. W kuchni polskiej aż do czasów potopu szwedzkiego rozmaite kasze stanowiły podstawę wyżywienia większości populacji.
Znane są różne rodzaje kasz: kasza gryczana, kasza jaglana, kasza jęczmienna (m.in. pęczak, kasza perłowa), kasza kukurydziana, kasza manna, quinoa (kasza z nasion komosy ryżowej uprawianej m.in. w Peru i Ekwadorze), kasza z pszenicy na kutię. Za kaszę uznaje się czasem tradycyjny kuskus.
IRL KRAKÓW:
Kasza jaglana gotowana podnosi poziom cukru po spożyciu ok. 14-23% wzrostu, na ok. 1,5 godz.. Wchłania się szybko. Zawiera skrobię, ryż też, a mimo to kasza jaglana wchłania się już po 15 minutach, tj. mamy ten największy wzrost, a w ryżu po 60 minutach. Wzrosty po spożyciu: kasza jęczmienna ok. 4-8%, kasza gryczana ok. 9-18%, kasza manna ok. 10%, kasza kuskus ok. 22%. Wymienione KASZE zawierają w swoim składzie b. DUŻO węglowodanów i są to tzw. NISKIE węglowodany, tj. do 26% wzrostu, czyli wzrost poziomu cukru we krwi po ich spożyciu, nigdy nie przekracza: 26% wzrostu. Każdy kto zechce, może sobie te wzrosty sprawdzić własnym glukometrem i nie jest to trudne !! Wobec tego kasza powinna być jako produkt żywieniowy; ZALECANA lub DOZWOLONA. Odnośnie konsumpcji to ostatnie słowo, co oczywiste należy zawsze do naszego lekarza rodzinnego.
PUENTA:
KASZA, to produkt najwyższej wartości odżywczej, a więc biologiczne realia !! ***
NIEPRAWDY BIOLOGICZNE ORAZ PUSTE FRAZESY:
O kaszy i nie tylko o kaszy, rozpowszechniają jedynie SPECE od tzw. Indeksu Glikemicznego, a to dlatego, że nic nie badali, nie znają glukometru, również nie czytali książek ze szkoły podstawowej (biologia 4 klasa) czyli plotą i plotą, wydając książkę za książką o tym Indeksie Glikemicznym. Kłamią. OMIŃ !!
GOŁYM OKIEM WIDAĆ, ŻE CI SPECJALIŚCI OD IG, CYNICZNIE I BEZCZELNIE:
Potwierdzają nieprawdy biologiczne, które sami głoszą OŚMIESZAJĄC się przy tym skutecznie.
PRZECIEŻ DO NICH, NIE MOŻESZ ZADZWONIĆ, BO NIE MA GDZIE:
Nie masz kogo zapytać, o te wpisy w Internecie, dziesiątki sprzecznych ze sobą tabel, dlaczego !? To proste uciekają przed prawdą bo mówią kłamstwa, oszczerstwa i Ich nigdzie nie ma. Do krakowskiego IRL KRAKÓW, zawsze możesz zadzwonić bo są to żywi, realni naukowcy nie poddani żadnym naukowym reżimom czyli lekko, łatwo mówią prawdy biologiczne, które zbadali. Warto !!
ZOBACZ TEŻ; CHLEB na OTYŁOŚĆ, wg: IRL KRAKÓW.
Książka, pt._______: PORADNIK ŻYWIENIOWY człowieka w XXI wieku.
Wydanie drugie: zaktualizowane i uzupełnione. ***
Skrót adresu strony w Internecie_______: MAGDALIRL
ADRES_______: www.***/
Sylwia EADS, Gliwice - https://www.forumpediatryczne.pl/forum/chleb-na-cukrzyce-stabilny-poziom-cukru-4-5-godzin/watek/489371/1.html#p576015https://www.forumpediatryczne.pl/forum/chleb-na-cukrzyce-stabilny-poziom-cukru-4-5-godzin/watek/489371/1.html CHLEB na CUKRZYCĘ. Stabilny poziom cukru 4-5 godzin. Gość
AKTUALIZACJA 2012.
CHLEB NA CUKRZYCĘ-IRL. STABILNY POZIOM CUKRU 4-5 GODZIN. ♥♥♥♥♥
4.TEMAT.
CHLEB. PRZEPIS WZORCOWY WYPIEKU CHLEBA NA CUKRZYCĘ-IRL (MINI CHLEBKI). ***
KASZĘ jaglaną __400g. oraz KASZĘ gryczaną, również __400g. gotujemy w jednym garnku (pojemność 4,0l.) przez ok. 15 minut. Do gotowania dodajemy 2,5 l. wody.
PRZYPRAWY TO:
Sól kamienna nieoczyszczona, również pieprz, kminek, ew. ziała wg uznania. Po zakończeniu gotowania całość pozostawiamy pod przykryciem na ok. 5-10 minut.
UGOTOWANE OBIE KASZE (MASA RAZEM 800 GRAM), WCHŁANIAJĄ WTEDY:
Całą użytą (2,5l.) do gotowania wodę, co następnie ułatwia formowanie i lepsze klejenie się tzw. mini chlebków. Do tego właśnie zestawu składników (dwa rodzaje kasz) dodajemy suchą masę: 150 gram OTRĄB PSZENNYCH i dokładnie mieszamy łyżką. Otręby chłoną wówczas dużo wody, którą uzupełniamy wlewając ok. 0,5 litra (przegotowanej).
DUŻĄ ŁYŻKĄ STOŁOWĄ NABIERAMY ZMIESZANĄ MASĘ TJ. OBIE KASZE WRAZ Z OTRĘBAMI:
Z takiej objętości FORMUJEMY chleb tzw. cienkie mini chlebki (ugniatamy palcami). Kładziemy na papierze do pieczenia, którym uprzednio pokryliśmy powierzchnię blachy. PIECZEMY w piekarniku (temp. 250oC przez ok. 50-60 minut) tj. do momentu uzyskania tzw. przyrumienienia.
ISTOTNE:
Wszelkie dodatki np. miód, rodzynki, WYKLUCZONE !! Takie dodatki sprzyjają otyłości i cukrzycy typu 2.
JEST TO EWENEMENT W SKALI KRAJU I CAŁEJ EUROPY:
Niezwykle ważna jest też wiedza z książki, pt._______: PORADNIK ŻYWIENIOWY człowieka w XXI wieku. W rozdziale NR 35, zamieszczono kompendium wiedzy nt: afrodyzjaki, seks, hormony, testosteron.
CHLEB NA CUKRZYCĘ-IRL, STANOWI AKTUALNIE O SILNYM UKŁADZIE IMMUNOLOGICZNYM:
Organizmu człowieka. Dostarcza ogrom energii eliminującej głód dlatego; iż GLUKOZA naturalna w nim zawarta, stabilizuje poziom cukru we krwi, na ok. 4-5 godzin !! tzw. NISKIE węglowodany, tj. do 26% wzrostu. Złe to, WYSOKIE węglowodany, tj. od 26,01% wzrostu. Podnoszą poziom cukru po spożyciu zbyt wysoko stymulując otyłość, również cukrzycę typu 2. To kłopot, że nie kupisz tego chleba, nikt go nie piecze, nikt na nim nie zarabia, ale samemu upiec WARTO !!
WAŻNE.
GLUKOZA NATURALNA; TO RYŻ, WSZYSTKIE KASZE, OWOCE, WARZYWA:
Logika myślenia, postęp i spokój. Także wypowiadanie słów, które mają merytoryczną wartość. Wskazane są produkty zalecane i dozwolone wg tzw. INDEKSU ŻYWIENIOWEGO, tj. IŻ produktu. ***
GLUKOZA NIENATURALNA; TO MĄKA I CUKIER:
Irracjonalne zachowania, częsta zmiana nastroju, nerwowość. Również wypowiadanie słów, które nic nie znaczą.
TAKA KOMPOZYCJA SKŁADNIKÓW, RÓWNIEŻ KOLEJNOŚĆ PRZYGOTOWANIA:
Tj. gotowanie, a następnie pieczenie tworzą strukturę żywieniową, która w sposób zadawalający poprawia wszelkie parametry zdrowotne organizmu człowieka; a w szczególności wydolność seksualną organizmu. Wystarczy porównać: Chiny 1,2 mld ludzi, Indie 900 mln oraz wszystkie Ludy Dalekiego Wschodu; jak pracują i jak skutecznie się rozmnażają, to wszyscy wiemy. Skąd czerpią energię, to oczywiste, że z ryżu i kasz, a jaki czynią przy tym postęp cywilizacyjny, to tylko Im pogratulować.
PLUSY:
CHLEB na CUKRZYCĘ-IRL, podnosi poziom cukru po spożyciu o 21% wzrostu, tzw. NISKIE węglowodany. Zapobiega otyłości i cukrzycy typu 2. Nie wywołuje wzdęć i nie tworzy zaparć.
MINUSY:
Aktualnie brak sklepu lub piekarni, która wytwarza i sprzedaje ten produkt.
TO ODŻYWIANIE NIE JEST DROGIE, ALE WRĘCZ WYJĄTKOWO TANIE:
Koszt 1 szt. mini chlebka to 15-20 groszy, czyli całodzienne wyżywienie 1 osoby nie przekroczy 2,00 zł. Zjadamy mniej droższych produktów, a to dlatego; że CHLEB na CUKRZYCĘ-IRL syci niewyobrażalnie przez 4-5 godz. eliminując głód, gwarantuje przy tym odżywienie BIOLOGICZNIE WZORCOWE !!
PORÓWNANIE:
Chleb upieczony z MĄKI np. pszennej, żytniej, orkiszowej i każdej innej: zawsze stymuluje nadwagę i cukrzycę typu 2. Wzdęcia oraz zaparcia są gwarantowane. Poziom cukru po spożyciu chleba pszenno żytniego wynosi 74% wzrostu, po chlebie razowym 39%, po czystej glukozie 74%. Są to tzw. WYSOKIE węglowodany, tj. od 26,01% wzrostu, niezdrowe dla człowieka.
KONKLUZJA finalna:
Ilość żywności należy bezwzględnie dostosować do trybu życia, czyli zapotrzebowania energetycznego własnego organizmu. Najistotniejszym stabilizatorem wyrównywania braków energii u człowieka jest bez wątpienia tzw. CHLEB typu KR-IRL, również CHLEB na CUKRZYCĘ-IRL. Wskazana jest także zasadotwórcza cytryna ok. 2,5-4 sztuk/24h. Sok z cytryny neutralizuje kwasowość soków trawiennych pustego żołądka zmniejszając łaknienie.
REFLEKSJA:
CHLEB na CUKRZYCĘ-IRL, podnosi poziom cukru we krwi po spożyciu o 21% wzrostu, a jego IŻ = 2,1 %, czyli jest o ok. 20% bardziej antyotyłościowy i antycukrzycowy niż wzorcowy CHLEB typu KR-IRL. Kasza gryczana powinna pochodzić wyłącznie z terenów Polski tzn. że jest czysta i ekologiczna. Duża koncentracja pełnowartościowych składników odżywczych zapewnia również uczucie sytości na długo.
P. S. Aspekt ekonomiczny: cena kaszy gryczanej jest o ponad 2x niższa od stale drożejącego importowanego ryżu. Polak rzadko mówi o kaszy, bo dla Niego kasza w potrawie, to OCZYWISTOŚĆ !!
CHLEB NA CUKRZYCĘ-IRL, JEST W CHWILI OBECNEJ NAJBARDZIEJ WARTOŚCIOWYM PRODUKTEM ŻYWIENIOWYM DLA CZŁOWIEKA NA PLANECIE ZIEMIA:
80% ENERGII (niskie węglowodany), antyotyłościowy (bardzo syci), antycukrzycowy (poziom cukru do 21% wzrostu). W całych swoich dziejach LUDZKOŚĆ (7 MLD), nie stworzyła dotąd tak wartościowego i biologicznie wzorcowego PRODUKTU ŻYWIENIOWEGO.
CHLEB NA CUKRZYCĘ-IRL, MOŻNA PAKOWAĆ PRÓŻNIOWO:
Np. po 3 szt. jest on wówczas przydatny do spożycia przez PONAD 1 ROK. Energia biologiczna tj. 80% ENERGII (niskie węglowodany), na tzw. TRASY, wycieczki, dalekie wyjazdy czyli: LOGICZNA, ZDROWOTNA KONIECZNOŚĆ. Również AKCJE POMOCY HUMANITARNEJ !!
PRZEPIS ten, jest zamieszczony na stronie internetowej; ***
Skrót adresu strony w Internecie_______: INSTYTUTIRL
ADRES_______: www.instytutirl.com.pl/
INSTYTUT naukowo-badawczy im. Prof. Ryszarda Lorenca w Krakowie. Dr inż. Jarosław MICHAŁ, telefon: 12 353 18 75, telefon/fax: 12 358 77 30, Info: INSTYTUT IRL KRAKÓW, Pn.-Pt. 10:00-17:00
PRZEPIS JEST OCZYWIŚCIE DO WOLNEGO WYKORZYSTANIA:
Proszę tylko zauważyć, że treści w tym przepisie stanowią identyfikację zjawisk, które są wyewoluowane przez przyrodę, i każdy może sobie prawdy te potwierdzić. Wartość stanowią wyniki badań laboratoryjnych, a nie puste ciągle powtarzane frazesy, nieprawdy biologiczne, czyli zwyczajnie pospolite kłamstwa. Chodzi też o to, że stale mówimy o rozszerzaniu się chorób tzw. plaga otyłości oraz plaga cukrzycy typu 2, jako o chorobach cywilizacyjnych.
DLA NAS TJ. IRL KRAKÓW, OKREŚLENIE CYWILIZACJA WIĄŻE SIĘ Z PODAWANIEM LUDZIOM WIEDZY, PRAWDZIWEJ I JASNEJ:
Oraz łatwej do potwierdzenia. Dopiero wtedy mówimy o cywilizacji, jako o pojęciu, bo samo słowo powtarzane wielokrotnie bez merytorycznych wyjaśnień nic nie uszczegóławia, a raczej utrudnia precyzyjną i logiczną ocenę prawd biologicznych.
MOTTO:
Mądrość człowieka polega na respektowaniu dokonań przyrody i nie zmienianiu jej zasad. Moją intencją jest przekazać tę wiedzę, ponieważ swoje własne życie realizujemy TU i TERAZ. Autorem przedstawionego przepisu jest; Dr inż. Jarosław MICHAŁ; konsultant INSTYTUTU IRL KRAKÓW.
Powyższe treści dzięki uprzejmości autora, zamieścił/a: jw. ***
4.TEMAT.
ENGLISH VERSION_______: www.instytutirl.com.pl/index9.php
Biologia, medycyna. - https://www.forumpediatryczne.pl/forum/chleb-na-cukrzyce-stabilny-poziom-cukru-4-5-godzin/watek/489371/1.html#p711563https://www.forumpediatryczne.pl/forum/chleb-na-cukrzyce-stabilny-poziom-cukru-4-5-godzin/watek/489371/1.html CHLEB na CUKRZYCĘ. Stabilny poziom cukru 4-5 godzin. Gość
Witam.
Ciekawa jestem czy osoby które zajmują się zdrowym żywieniem próbują sami na sobie takie diety?
Ja spróbowałam te chlebki nie nadają się do jedzenia są twarde i można na nich połamać zęby. FE
Natomiast mrożenie ich i spożywanie po rozmrożeniu może doprowadzić do zatrucia organizmu! - https://www.forumpediatryczne.pl/forum/chleb-na-cukrzyce-stabilny-poziom-cukru-4-5-godzin/watek/489371/1.html#p1136084https://www.forumpediatryczne.pl/forum/chleb-na-cukrzyce-stabilny-poziom-cukru-4-5-godzin/watek/489371/1.html CHLEB na CUKRZYCĘ. Stabilny poziom cukru 4-5 godzin. Gość
CHLEB NA CUKRZYCĘ-IRL. ANTYCUKRZYCOWY. ♥♥♥♥♥
- https://www.forumpediatryczne.pl/forum/chleb-na-cukrzyce-stabilny-poziom-cukru-4-5-godzin/watek/489371/1.html#p1217599https://www.forumpediatryczne.pl/forum/chleb-na-cukrzyce-stabilny-poziom-cukru-4-5-godzin/watek/489371/1.html CHLEB na CUKRZYCĘ. Stabilny poziom cukru 4-5 godzin. Gość
Dziękuję za tę informację. Nie piekłam tych chlebków, ale na moje wyczucie już z samego przepisu wynika, że muszą być twarde i niesmaczne. Niestety.
Nie sądzę natomiast, żebyś miała rację, sądząc, że mrożenie ich i spożywanie po rozmrożeniu może być niekorzystne dla organizmu, już nie mówiąc o zatruciach. - https://www.forumpediatryczne.pl/forum/chleb-na-cukrzyce-stabilny-poziom-cukru-4-5-godzin/watek/489371/1.html#p1218697https://www.forumpediatryczne.pl/forum/chleb-na-cukrzyce-stabilny-poziom-cukru-4-5-godzin/watek/489371/1.html CHLEB na CUKRZYCĘ. Stabilny poziom cukru 4-5 godzin. Gość
Ja piekę dzisiaj pierwszy raz. Mam długoletnie doświadczenie w pieczeniu chlebów. Zobaczymy co wyjdzie.
- https://www.forumpediatryczne.pl/forum/chleb-na-cukrzyce-stabilny-poziom-cukru-4-5-godzin/watek/489371/1.html#p1218738https://www.forumpediatryczne.pl/forum/chleb-na-cukrzyce-stabilny-poziom-cukru-4-5-godzin/watek/489371/1.html CHLEB na CUKRZYCĘ. Stabilny poziom cukru 4-5 godzin. Gość
Hej, tu Małg- tak jak obiecałam w poprzednim komentarzu upiełam chlebki. Piekę chleby regularnie od ponad 3 lat. Mam w tym jakieś doświadczenie. Moje uwagi: chlebki zaliczam do dość dobrych w smaku. Nie wyszły mi twarde alert wiem co zrobić żeby nie były twarde. Jedynie co nie wyszło to że nie oderwały się od papieru do pieczenia. Ww środku po wyjęciu z piekarnika były miękkie. Myślę że lekko środek wyschnie i będzie ok. Chlebki maja inny smak niż chleb ale wiadomo nie będą smakować jak chleb pszenny.
- https://www.forumpediatryczne.pl/forum/chleb-na-cukrzyce-stabilny-poziom-cukru-4-5-godzin/watek/489371/1.html#p1218783https://www.forumpediatryczne.pl/forum/chleb-na-cukrzyce-stabilny-poziom-cukru-4-5-godzin/watek/489371/1.html CHLEB na CUKRZYCĘ. Stabilny poziom cukru 4-5 godzin. Gość
Drugą partię chlebków uformowalam w placki a'la ziemniaczane. Upiekły się pięknie ale mimo posmarowania papieru do pieczenia olejem niestety nie chciały znowu odchodzić. Przykleiły się i koniec. Ale smak skórki chlebków pyszny! Dodatkowo nie chce się mi jeść już po jednym chlebku. Małg
- Gość
- Jak nauczyć syna do samodzielnego zakładania pieluszki?
- Suwa sie na pupie nie chce raczkowac
Dzien dobry ... moj synek 10 miesiecy od dluzszego czasu sunie na pupie i nie chce raczkowac ......
- Kopnięcia, skurcze, trzęsawski podczas snu u dwuletniego dziecka
Moja dwuletnia córeczka podczas snu strasznie rzuca nogami. Trwa to nawet kilka godzin,...
- produkty do higieny uszu
Znacie jakieś dobre produkty do higieny uszu które można stosować u...