Dzień dobry, pół roku temu odkryłam, że moja córka (obecnie 14...
Forum: Przypadki pediatryczne
Temat: Bardzo mały przyrost masy u niemowlaka .Pomocy! (1)
- https://www.forumpediatryczne.pl/forum/bardzo-maly-przyrost-masy-u-niemowlaka-pomocy/watek/670138/1.html#p670138https://www.forumpediatryczne.pl/forum/bardzo-maly-przyrost-masy-u-niemowlaka-pomocy/watek/670138/1.html Bardzo mały przyrost masy u niemowlaka .Pomocy!
Witam. Bardzo proszę o radę,bo już nie wiem gdzie szukać pomocy.Moja córeczka urodziła się 9.05 z wagą 2600 dwa tyg. przed terminem.W dniu wypisu -trzecia doba wazyła 2550. Kolejne ważenia: 21.05 - 2950, 5.06 -3300, 27.06 - 3750, 11.07 -4050, 8.08 -4350, 21.09 -5100, 17.10 -5400, 30.10 -5500. W ciągu 1 miesiąca przybiera 300 g lub mniej! cały czas karmię piersią .Decyzją lekarza zaczęłam od 11.07 dokarmiać jeden raz dziennie mm. Dostała dużej wysypki .Mleko zostało zmienione na bebilon pepti od 8.08.Wtedy tez zrobiłam badania krwi(były w porzadku ) i moczu (lekka infekcja -została wyleczona furaginą). Mocz kontroluję co jakiś czas. Córcia od urodzenia miała bardzo słaby apetyt,nie budziła sie sama w nocy do karmienia, w dzień nie płakała- jakby nigdy nie była głodna!Przystawiałam ja do piersi co 2 godziny .Od sierpnia co 3 godziny .Ssała zawsze krótko i nie chciała juz pić z drugiej piersi. Ledwo opróznia jedną .Często przysypiała.Od 17.10 pediatra zmieniła jej mleko na humanę mct -kazała podawać 2 razy na dzień-zjada jej ok100ml -ale koncówke już właściwie pod przymusem . Niezbyt to mleko jej smakuje .Wolała bebilon pepti,ale pani pediatra stwierdziła że nie ma podstaw żeby tak długo je podawac.Oprócz tego raz dostaje zupkę z mięskiem ok 120ml. Próbowałam więcej karmic w nocy,ale ssie tylko chwilkę i nie jestem w stanie jej więcej wcisnąć .Gdyby nie to jedzenie to wszystko byłoby w porządku -jest cudownym, spokojnym dzieckiem.Bardzo prosze o pomoc,bo jestem juz na skraju wyczerpania nerwowego.
- Gość
- Silnie słony pot na główce dzieckaForum: Choroby dziecięce
- jak zapobiec chorowaniu?
wasze dzieciaki też tak chorują teraz?? u nas jakiś wirus atakuje, dzieciaki co...
Forum: Przypadki pediatryczne - Dzieci z cytomegalia i zabawa z dziećmi zdrowymi
Witam, dzieci mojej siostry (4, 4, 2 lata) mają cytomegalie 4 latki wrodzoną, 2 latka...
Forum: Przypadki pediatryczne - Problemy z wypróżnianiem u 2 miesięcznego niemowlaka
Witam, mam taki problem z moim 2 miesięcznym synkiem, W ciągu ostatnich kilkunastu dni...
Forum: Przypadki pediatryczne
- Tematy:
- specjalista
- pediatria