Witajcie. Mój syn boryka się z poważną wadą zgryzu, dlatego pilnie...
Forum: Pediatria - grupa dla rodziny i pacjenta
Temat: bakteria klepsiella przeniesiona z łona matki z wodami płodowymi (1)
- https://www.forumpediatryczne.pl/forum/bakteria-klepsiella-przeniesiona-z-lona-matki-z-wodami-plodowymi/watek/30688/1.html#p30688https://www.forumpediatryczne.pl/forum/bakteria-klepsiella-przeniesiona-z-lona-matki-z-wodami-plodowymi/watek/30688/1.html bakteria klepsiella przeniesiona z łona matki z wodami płodowymi Gość
Panie doktorze niewiem co mam zrobić
Rodzilam w szpitalu bielanskim 13 marca a od 8 marca lezalam na patologii. Nie wiem kiedy moglam sie zarazic ta bakteria skoro ja zarazilam tez moja córeczke.
Ponoc po porodzie pobrali jej wymaz z ucha gdzie stwierdzili lekaze ze ja ja zarazilam, ale nie mial odwagi mi nikt o tym powiedziec a tym bardziej wpisac tej informacjii do ksiazeczki zdrowia wyszlo to dopiero jak corka skonczyla 1,5 miesiaca i to tez przez przypadek wydaje mi sie poniewaz syn mial rota virus i za pare dni niunia dostała rozwolnienie i trafilysmy do szpitala w dziekanowie tam zrobili posiew i wyszlo ze corka ma bakterie ale mimo antybiotyko ktory augumentin dostala nadal ma biegunke w miedzy czasie tylko 3 razy zrobila ladny stolec teraz ma podawany acidolac oraz witamine B6, Vigantol, folik ma bardzo niska morfologi na pograniczu 8,5 oddech mi jej nie dokonca sie podoba a na pupie ma coraz bardziej i wiecej brzydkich krostek oraz na buzi zaczynaja jej sie pojawiac, zaczyna sporo wymiotowac oraz stolec jest strasznie wodnisty i strzela jej tak jak przy wlozeniu rurki
Jak bym mogla poprosic o jakas rade co z tym robic bo niunia ma juz 2 miesiace prawie ładnie przyrasta a ja obawiam sie czy nadal jej nie zarazam tym razem pokarmem i niewiem czy ja karmic z piersi i dokarmiac bebilonem pepti czy odrazu sie przezucic tylko na bebilon a piersi jej nie podawac
Z gory bardzo dziekuje za odpisanie i rade na ktora czekam z niecierplkiwosciaOstatnia edycja: - Gość
- Aparat ortodontyczny dla dzieckaForum: Pielęgnacja i rozwój dziecka
- Bakteria w moczu
Witam,Czy ktoś się spotkał z bakteria Citrobacter koseri? Wyszło ono u...
- Kopnięcia, skurcze, trzęsawski podczas snu u dwuletniego dziecka
Moja dwuletnia córeczka podczas snu strasznie rzuca nogami. Trwa to nawet kilka godzin,...
- co do czyszczenia uszu?
możecie polecić jakiś dobry produkt do czyszczenia uszu, krople albo spray?/...