Dzień dobry. Mam syna 4,5roku. Od 4miesiecy ciągle kaszle. Leczony...
Forum: Przypadki pediatryczne
Temat: Astma, zapalenie oskrzeli, problem z zatokami? (1)
- https://www.forumpediatryczne.pl/forum/astma-zapalenie-oskrzeli-problem-z-zatokami/watek/701182/1.html#p701182https://www.forumpediatryczne.pl/forum/astma-zapalenie-oskrzeli-problem-z-zatokami/watek/701182/1.html Astma, zapalenie oskrzeli, problem z zatokami?
Witam
Nasz problem ze zdrowiem zaczął się odkąd córka poszła do przedszkola. Od października 2011 roku ciągły katar i kaszel zamieniający się w zapalenie oskrzeli, płuc, zatok, ucha.. uspokoiło się gdy wyjechaliśmy na wakacje. W tedy córka całkowicie przestała kaszleć, nie miała też kataru.
Jednak na przełomie października/listopada 2012r. wszystko powróciło ze zdwojoną siłą. Nie liczę już ile razy zmieniałam lekarza, słysząc "to normalne, że dziecko w tym okresie kaszle i ma zatkany nos". W końcu trafiliśmy mam nadzieję na dobrego lekarza, który nie bagatelizował sprawy. Zaczął leczenie w kierunku alergii. Jednak chciałam skonsultować sytuację, ponieważ nie zleca nam żadnych badań, co szczerze mówiąc trochę mnie martwi.
Ostatnio trafiliśmy do naszego pediatry z podejrzeniem grypy, z gorączką ponad 40 stopni. Córka dostała w tedy Neosine, Pectodrill, Prospan, Salbutamol, Immunowash i Dicortinef (do tego na stałe zażywa Claritine i Singular).
Niestety to nie pomogło. Kaszel zrobił się brzydszy, więc został włączony antybiotyk Klacid na 10 dni. Na początku kuracji antybiotykiem było lepiej, natomiast dzisiaj (w 7 dniu kuracji antybiotykiem) kaszel zmienił się z powrotem w suchy, oddech świszczący, stan podgorączkowy. Po konsultacji z lekarzem, stwierdził że choroba zaczyna się dopiero teraz rozwijać i dał antybiotyk na kolejne 6 dni.
Nie wiem co o tym myśleć. Czy zrobić jakieś badania na własną rękę? Jeżeli tak to jakie?
Czy lekarz postawił dobrą diagnozę? - Gość
- Przewlekły kaszelForum: Choroby dziecięce
- Gorączka u rocznego dziecka od 10 dni!
Dzień dobry,10 dni temu syn (13 miesięcy) zaczął gorączkować...
Forum: Choroby dziecięce - Kaszel suchy
Witam moje dziecko kaszle na sucho. Kaszel pojawia się po 15 minutach po tym jak się...
Forum: Choroby dziecięce - Silnie słony pot na główce dziecka
Dzień dobry, pół roku temu odkryłam, że moja córka (obecnie 14...
Forum: Choroby dziecięce
- Tematy:
- specjalista
- pediatria