Dzień dobry.Na szyi u synka 7,5 msc. jakiś czas temu (gdy miał ok. 3-4 msc.)...
Forum: Pediatria - grupa dla rodziny i pacjenta
Temat: astma u niemowlęcia (1)
- https://www.forumpediatryczne.pl/forum/astma-u-niemowlecia/watek/489930/1.html#p489930https://www.forumpediatryczne.pl/forum/astma-u-niemowlecia/watek/489930/1.html astma u niemowlęcia
Mam problem - bardzo proszę o poradę. Boję się porozmawiać o tym z lekarzem, bo myślę, że nakrzyczy na mnie, że jestem nieodpowiedzialną matką. Może tak i jest w tym przypadku, ale to chyba jasne że kocham moje dziecko i chcę dla niego jak najlepiej. Może ktoś z Was miał taki przypadek z własnym dzieckiem?
Chodzi o to że moje dziecko musiało w drugim miesiącu dostać dodatkowo mleko modyfikowane. Nie przybierało na wadze, więc pielęgniarka środowiskowa zaleciła abym podała jakieś mleko - nie mówiła, że ma to być jakieś specjalne mleko. W szpitalu moja córka dostawała Hipp, więc stwierdziłam, że skoro dobrze je tolerowała, to podam jej Hipp1. (Dodam że oprócz tego wciąż karmię ją piersią.) Wydaje mi się że córka lubi to mleko, ale od tego czasu jak jej je włączyłam ma kaszel. Nie wiem czy ma to związek z mlekiem, ale niedawno dowiedziałam się, że dzieci rodziców alergików powinni od razu dostać mleko modyfikowane z końcówką HA(hipoalergiczne). Ja jestem alergiczką, co prawde dopiero 3 lata temu zostało to potwierdzone, ale może powinnam jednak dziecku podać mleko HA? Kompletnie nie mam pojęcia czy ma to aż taki wpływna ryzyko atopii i astmy u niemowlaka? Nie chciałąbym żeby przez taki drobiazg moje dziecko miało astmę... Dodam że do tej pory oprócz kaszlu nic się nie dziej - nie ma wysypki ani świądu.( a astma rozwija się chyba z nie leczonej alergii - czy może u niemowląt występuje od razu astma?wiem że teraz mnóstwo małych dzieci choruje na astmę) Jest spokojnym i wesołym dzieckiem (ma teraz 5,5 miesiąca). Co radzicie? Bardzo proszę o poradę. - Gość
- Zgrubienie na szyi u niemowlaka
- Sikanie w łóżko u 16-latka
HejkaMam 16 lat i jestem szczupłyOd dłuższego czasu zdarza mi się...
- produkty do higieny uszu
Znacie jakieś dobre produkty do higieny uszu które można stosować u...
- Niejadek
Hej! Mam problem z moim dzieckiem, je bardzo mało, przede wszystkim nie lubi ryb.
Forum: Pielęgnacja i rozwój dziecka