Pediatria - specjalista radzi, dla pacjenta

Najnowsze na forum
Oceń forum: 
 (2.6)
      Pediatria - specjalista radzi, dla pacjenta
       O grupie Forum  Wiadomości (427) Artykuły (76) Porady (185) Społeczność (941) Szukaj  

Forum - Pediatria - specjalista radzi, dla pacjenta

Ból brzucha 5 latki [2]

• Dodano: 02-04-2009, 22:49
      •  
      •  
      •  
      •  
      Witam, Moja 5 letnia corcia od kilku tygodni skarzy sie na bole brzucha. Zaczelo sie to 27 lutego. Dostala wtedy antybiotyk Augmentin ES na zapalenie ucha. Juz po pierwszym dniu brania leku zaczal ja bolec brzuch. Zastosowałam jej lekkostrawną dietę i było lepiej tzn.: brzuszek bolał codziennie rano po przebudzeniu, potem już było lepiej. Po zakończeniu antybiotku córka codziennie rano skarżyla sie na bóle brzucha. Z reguły po pójściu do ubikacji bylo lepiej. Po 1,5 tyg od zakonczenia brania leku (+probiotyk lacidofil) poszlismy do lekarza, ktory kazal dawac jej znowu trilac. Poprawa prawie zadna. Po jakims czasie znowu poszlismy do lekarza i stwierdzil, ze brzuszek jest lekko wzdety i zalecil odstawienie trilacu, dal debridat. Poprawa na jakies 1-1,5 dnia i brzuch znowu bolal. Ponownie poszlismy do lekarza i zrobilismy badanie krwi, kalu i moczu. Kal i krew ok mocz nie. Wyniki moczu:GLU negative BIL negative KET negative SG 1.020 BLO negative pH 5,5 PRO negative URO 0,2 E.U./dL NIT negative LEU trace Nabłonki pł. poj. w pw. Krwinki białe 10-15 w pw + skup. co p pw. Krwinki czerwone jw. 0-2 co p pw. śluz, flora mierne. Dostalismy furaginum 3x1. Corcia bierze furaginum od poniedzialku wieczorem. Dodatkowo ma katar i kaszel i bierze eurespal 3x7,5 ml, drosetux 3x5 ml i krople do nosa robione w aptece z gytamycyna i hydrokortyzonem. Brzuszek caly czas pobolewa - glownie wieczorem. Dzisiaj robilismy kontrolne badanie moczu i jest ok??? Dzwonilam do lekarza i powiedzial, ze mamy skonczyc furaginum w niedziele, poniedzialek bez leku i we wtorek kontrolne badanie moczu. Wtedy też dostaniemy skierowanie na usg brzucha i do gastrourologa. Chce jutro zadzwonic do naszego szpitala i zrobic to usg wczesniej odplatnie. Przez ten caly czas bol brzuszka nie jest jakis bardzo silny, raczej dokuczliwy. Ostatnio glownie wieczorami. Corcia dotyka sie w srodkowej czesci brzyszka w okolicach pepka. Martwi mnie ta sytuacja,bo widze, ze jej cos dolega. Zauwazylam, ze szybciej jest wieczorem zmeczona i szybciej zasypia. Widze, ze zachowuje sie nieco inaczej niz zwykle - jest jakby szlabsza, szybciej sie meczy. Gdzie moglabym sie zrocic o pomoc do jakiego specjalisty? I jak mocz mogl sie tak szybko poprawic? Bardzo bede wdzieczna za Panstwa opinie. Pozdrawiam

magulina

Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 4 głosy
      Oddano 4 głosy
      Witam,
      Tylko dla Państwa wiadomości skończę mój temat.
      Po kilku dniach od mojego postu córcia dostała ostrego zapalenia trzustki.
      Bardzo żałuję, że wtedy nie trafiłam szybciej do specjalisty. Teraz wiem, że trzeba sie pchać jak najszybciej do specjalistów.
      Pozdrawiam

magulina

Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 2 głosy
      Oddano 2 głosy

Podobne dyskusje

Ankieta

U kogo najczęściej występuje cukrzyca typu1