Pediatria - specjalista radzi, dla pacjenta

Najnowsze na forum
Oceń forum: 
 (2.6)
      Pediatria - specjalista radzi, dla pacjenta
       O grupie Forum  Wiadomości (427) Artykuły (76) Porady (185) Społeczność (941) Szukaj  

Forum - Pediatria - specjalista radzi, dla pacjenta

plesniawka [4]

• Dodano: 03-02-2012, 12:47
      •  
      •  
      •  
      •  
      moj 8 miesieczny synek 4 dni temu dostal plesniawki poszlam do naszego lekarza i kazala smarowac mu je tantum werde a wczoraj rano dostal mi chrypki i biegunki a nie wspomne o tym ze te tantum nic nie pomoglo jest ich nawet coraz wiecej prosze o pomoc bo nie wiem co mam robic
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź
      • Dodano: 04-02-2012, 10:11
      •  
      •  
      •  
      •  
      Na pleśniawkę stosowałam Aphtin u mojego dziecka, przecieranie jałowym gazikiem nasączonym tym płynem pomagało. Ale Twój syn ma jakaś większa infekcję,więc musisz pójść do pediatry raz jeszcze, może zastosuje inne leki. Oby nie antybiotyk:/

Przy biegunce podawaj dużo wody lub herbatki do picia, aby się nie odwodnił. A przy bardzo intensywnej biegunce pędź na pogotowie, bo tu u takiego niemowlaka bardzo niebezpieczne.

Mila

Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 3 głosy
      Oddano 3 głosy

Czy wiecie, że odstawienie tabletek koncepcyjnych nie blokuje jajeczkowania na stałe?

http://www.forumginekologiczne.pl/specjalista/ep,394,plodnosc-po-odstawieniu-antykoncepcji-hormonalnej,from-user

• Dodano: 06-02-2012, 15:39
      •  
      •  
      •  
      •  
      dziekuje za pomoc po tym aphtinie przeszlo odrazu jak reka odjol a tak to postanowilam zmienic lekarza bo kazala mi dalej smarowac je tantum a dowiedzialam sie ze nie woln u tak malych dzieci stosowac tego leku
      • Dodano: 06-02-2012, 16:59
      •  
      •  
      •  
      •  
      Ciesze się,ze pomogło.
      Z lekarzami niestety nigdy nic nie wiadomo i trudno jakiemuś zaufać w 100%, moje dziecko gdy miało 3 tygodnie dostało od lekarki maść sterydową na wysypkę za uszami, która okazała się zwykłą ciemieniuchą... Po przeczytaniu ulotki na szczęście nie użyliśmy tego leku, ale jakie były intencje lekarki przepisującej steryd noworodkowi.. nie wie nikt. Dlatego teraz każdy lek przed podaniem sprawdzam i pytam innych mam jeśli budzi moje wątpliwości jego podanie. Choć w przypadku tantum verde kojarzy mi się,że też używaliśmy go na gardło gdy synek miał około roku.

Mila

Podobne dyskusje

Ankieta

NFZ to: