użytkowników online: 4470

Pediatria - specjalista radzi, dla pacjenta

Najnowsze na forum
Oceń forum: 
 (2.6)
      Pediatria - specjalista radzi, dla pacjenta
       O grupie Forum  Wiadomości (427) Artykuły (76) Porady (185) Społeczność (941) Szukaj  

Forum - Pediatria - specjalista radzi, dla pacjenta

Pomocy córka nie chce robić kupy na nocnik!!!!!!!!!! [4]

• Dodano: 22-01-2012, 12:23
      •  
      •  
      •  
      •  
      Witam wszystkich. Mam 2,5 letnią córkę niedawno zaczęła robić siusiu na ubikacje nie mała z tym największych problemów co mnie bardzo ucieszyło ale z kupką nie jest już tak fajnie. Już nie wiem co mam robić nie pomagają rozmowy,obietnice ani odwracanie uwagi. Córka robi co trzy dni kupę na stojąco i przy tym skacze tak jak by chciała z siebie ją wyrzucić nie wiem czy to ma jakie kol wiek znaczenie ale tak mniej więcej przez 1,5 roku miała problemy z kupą ponieważ robiła zbita i twarda s pewnym wysilcie ale to już się powoli unormowało pozostało tylko skakanie i robienie na stojąco. Czy to kiedyś samo minie? Czy jest jakiś sposób na przekonanie dziecka że najlepiej by było dla niego aby robiła na nocnik albo do ubikacji?
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź
      • Dodano: 23-01-2012, 04:14
      •  
      •  
      •  

Jezeli bierzesz pigulki, to uwazaj, bo sa sytuacje kiedy mocno obniza sie ich skutecznosc.

Zobacz tutaj

http://www.forumginekologiczne.pl/specjalista/ep,252,obnizona-skutecznosc-tabletki-antykoncepcyjnej,from-user

• Dodano: 23-01-2012, 20:05
      •  
      •  
      •  
      •  
      Też jestem na etapie nocnikowania i uczenia toalety osobistej dwulatka smile I jedno co wiem na pewno, to to,że nie ma sensu robić niczego na siłę, bo dziecko może zareagować w sposób odwrotny. Daj jej czas po prostu, w końcu zrozumie. Moje podejście popiera także nasz lekarz pediatra mówiąc że dziecko na wszystko ma swój czas, wystarczy przypominać, próbować wysadzać, ale nie karać za złe zachowanie.

A jeśli chodzi o zbyt twarde stolce, spróbuj zmienić dietę, surowe warzywa i owoce, błonnik (może dodawaj popping z amarantusa do posiłków), dużo wody, u nas dobre rezultaty daje sok z jabłek.

Mila

Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 2 głosy
      Oddano 2 głosy
      Dziękuje ci za odpowiedzi postaram się być bardziej cierpliwa. Chociaż ostatnio to jest bardzo ciężkie, córka zrobiła się ostatnio bardzo nie sfor na a ja jestem sama bo mąż pracuje 200km od nas i przyjeżdża 2 razy w miesiąc a na dokładkę czeka nas nie za jakiś czas przeprowadzka.
      • Dodano: 24-01-2012, 12:49
      •  
      •  
      •  
      •  
      Domyślam się,że to wszystko trudne, ale w takich okolicznościach (przeprowadzka) tym bardziej nie funduj jej dodatkowych stresów, bo wszystko obróci się przeciwko Tobie jak znam dzieci. Im więcej staram się coś wpoić mojemu synowi tym bardziej jest on uparty.. no takie już są maluchy smile Cierpliwości i jeszcze raz cierpliwości życzę.

Mila

Podobne dyskusje

Ankieta

Różyczka - to choroba o jakiej etiologii?