użytkowników online: 4322

Pediatria - specjalista radzi, dla pacjenta

Najnowsze na forum
Oceń forum: 
 (2.6)
      Pediatria - specjalista radzi, dla pacjenta
       O grupie Forum  Wiadomości (427) Artykuły (76) Porady (185) Społeczność (941) Szukaj  

Forum - Pediatria - specjalista radzi, dla pacjenta

przerażenie-fosfataza alkaliczna 1026 Ul/l [1]

• Dodano: 02-01-2012, 19:56
      •  
      •  
      •  
      •  
      Błagam o poradę, pediatra w mojej miejscowości sie przesrtaszyła i nawet nie wiedziała gdzie nas skierować, a chodzi o poziom ALP 1026 Ul/l a norma dla labolatorium to 65-300. we wrzesniu było 699 wiec dr dała 3 krople D3, w grudniu badanie powtórzyłam i wyszło 1026. Potem za tydzień znowu po odstawieniu D3 i wapna ***(podaję ze względu na silne bóle nóg w nocy, pomaga) i wyszło 880 Ul/l, dodatkowo
      fosfor nieorganiczny w surowicy 4,73 mg/dl
      wapń całkowity w surowicy 9,50 mg/dl
      kreatynina w moczu 0,5 mg/dl
      fosforan nieorganiczny w moczu 739 mg/dl
      wapń w moczu 24,8 mg/dl
      Córka ma 6 lat, alergie na mleko krowie (sucha skóra, łuszczące paznokcie), ktorej nie potwierdzaja testy skórne ale moje obserwacje nie daja wątpliwości, potwierdzony reflux żołądkowo przełykowy i jedną nerkę z wadą rozwojową i bliznami pozapalnymi (podobno funkcjonuje). Jej dieta jest urozmaicona, jednak z ograniczeniem nabiału krowiego, którego z reszta nie lubi, na dzień wypija jednego aktimela lub jogurcik fantazja danona.Bardzo proszę o interpretację tych wyników i o poradę bo jestem załamana. cry
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 2 głosy
      Oddano 2 głosy

Podobne dyskusje

Ankieta

Która z chorób NIE jest przenoszona jest drogą płciową?