użytkowników online: 4322

Pediatria - specjalista radzi, dla pacjenta

Najnowsze na forum
Oceń forum: 
 (2.6)
      Pediatria - specjalista radzi, dla pacjenta
       O grupie Forum  Wiadomości (427) Artykuły (76) Porady (185) Społeczność (941) Szukaj  

Forum - Pediatria - specjalista radzi, dla pacjenta

Powiększone u dziecka przez lata węzły chłonne [2]

• Dodano: 22-11-2011, 17:15
      •  
      •  
      •  
      •  
      Proszę o radę, czy mam się niepokoić czy coś robić w tym kieunku. Mam 5 letnią córke, ktora praktycznie od urodzenia ma powiększone węzły chłonne (na szyji po obu stronach, za uszami i w okolicy pachwin mniej więcej tam gdzie powinny być głębiej jajniki). Miała robione 3 lata temu usg narządów wewn i badane też były węzły chłonne (to było dosyć dokładne usg - przesiewowe badania w kierunku wykrywania nowotworów). Odnotowane zostało że ma liczne "miernie powiekszone" węzły chłonne, największy ma wymiary ok. 20 x 6 mm. Ale jednoczesnie zostałam poinstruowana że nie mam z tym nic robić. A dzisiaj rano znowu przy ubieraniu córki wyczułam te powiększone węzły w pachwinach, lewy ma wielkosć podłużnej fasolki - ponad 10 mm wys. No i znowu myślę o tym cały czas. Czy to normalne, wszedzie pisze że powiększone węzły chłonne są powodem do niepokoju. Nie wiem co mam robić? Gdzie z tym isć? Boję się że ignorując to robię błąd, Proszę lekarza o radę - szczerą i konkretną. Z Góry dziękuję.

p.s. dodam jeszcze że dziecko urodziło się z silnym atopowym zapaleniem skóry i alergią na mleko - musiało 1,5 roku pić tylko bebilon amino, bo nawet na nutramigen córka była uczulona.
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 8 głosów
      Oddano 8 głosów
      edytowano: 22-11-2011, 17:17
      • Dodano: 05-01-2012, 09:42
      •  
      •  
      •  
      •  
      Czy tutaj w ogóle jakikolwiek specjalista zagląda?
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 5 głosów
      Oddano 5 głosów

Podobne dyskusje

Ankieta

U kogo najczęściej występuje cukrzyca typu1