Pediatra zalecił zmianę mleka na HA ponieważ zauważył symptomy alergii u mojego 6 tygodniowego synka. Według zaleceń stopniowo wprowadzam nowe mleko, zaczęłam wczoraj od jednej miarki NAN Pro 1 HA na trzy miarki zwykłego NAN Pro 1, dziś tj. po upływie doby od rozpoczęcia mieszania mleka (tak zalecił pediatra jeśli nie będzie biegunki itp.) na porcję podaję dwie miarki HA na dwie zwykłego mleka. Dziś synek oddał zielony stolec o ziarnistej konsystencji co wydaje mi się raczej normalne, ale niepokoi mnie inna rzecz, otóż synek dostał wysypki na całym ciałku i jest bardzo ospały, zasypia twardym snem zaraz po karmieniu, nie ma apetytu, w trakcie karmienia, zjada po 40-80ml mleka po czym znów zasypia twardym snem, obudzenie go wtedy graniczy z cudem co jest u niego raczej rzeczą niezwykłą ponieważ mimo swoich 6 tygodni jest raczej aktywnym malcem i mało śpi w ciągu dnia, za to pięknie przesypia noce i do tej pory miał apetyt - jadł 110-130ml na jedno karmienie. Czy ta wysypka i ospałość może być spowodowana wprowadzaniem mleka HA? Czy mam powody do niepokoju? Bardzo proszę o rozwianie moich wątpliwości.
Pozdrawiam
JG
Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 1 głos
Oddano 1 głos