Pediatria - specjalista radzi, dla pacjenta

Najnowsze na forum
Oceń forum: 
 (2.6)
      Pediatria - specjalista radzi, dla pacjenta
       O grupie Forum  Wiadomości (427) Artykuły (76) Porady (185) Społeczność (941) Szukaj  

Forum - Pediatria - specjalista radzi, dla pacjenta

Skąpomocz [3]

• Dodano: 08-06-2011, 13:08
      •  
      •  
      •  
      •  
      Witam,
      kilku tygodni temu zauważyłam że mój 2-letni synek ma ciemny cuchnący mocz. Zaraz po tym wydobyła się spora ilość mastki spod napletka i wyglądało że jest już dobrze. Niestety za kilka dni ten sam problem, poszłam do pediatry kazała smarować RIVANOLEM. Stosowałam go 2 tygodnie i było dobrze, ale jak tylko przestałam go używać problem powrócił. Dzisiaj zrobiłam małemu badanie moczu, czekam na wynik. Podaje mu bardzo dużo płynów, jest w dobrym stanie, nie narzeka że coś go boli, nie gorączkuje, ma apetyt. Od miesiąca uczymy sie sikać na nocniku. Nie wiem czy celowo nie wstrzymuje moczu. Jakie badania powinnam mu zobić, aby mieć pewność, że to nie jest coś pważnego? Proszę bardzo o pomoc.
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź
      • Dodano: 09-06-2011, 14:00
      •  
      •  
      •  
      •  
      Mam wyniki:
      Bilirubina 17
      Ciała ketonowe 1,5
      Kwas askorbiowy 0,4
      Odczyn 6
      Ciężar 1,025
      Nabłonki wielokontne pojedyńcze
      Leukocyty 1-3
      Bakterie pojedyńcze
      Pasma śluzu liczne
      Reszta w normie.

Pediatra twierdzi ze mały jest odwodniony, ale dawałam mu naprawdę dużo płynów w ostatnim czasie. Do tego stwierdziła, że na końcu siusiaka jest zaczerwienienie, czyli stan zapalny, zleciła badania krwi i moczu oraz konsultacje u chirurga (stulejka). Proszę o opinie specjalistę co to może oznaczać.
      • Dodano: 09-06-2011, 14:00
      •  
      •  
      •  
      •  
      Mam wyniki:
      Bilirubina 17
      Ciała ketonowe 1,5
      Kwas askorbiowy 0,4
      Odczyn 6
      Ciężar 1,025
      Nabłonki wielokontne pojedyńcze
      Leukocyty 1-3
      Bakterie pojedyńcze
      Pasma śluzu liczne
      Reszta w normie.

Pediatra twierdzi ze mały jest odwodniony, ale dawałam mu naprawdę dużo płynów w ostatnim czasie. Do tego stwierdziła, że na końcu siusiaka jest zaczerwienienie, czyli stan zapalny, zleciła badania krwi i moczu oraz konsultacje u chirurga (stulejka). Proszę o opinie specjalistę co to może oznaczać.

Podobne dyskusje

Ankieta

U kogo najczęściej występuje cukrzyca typu1