hej moze ktos wie czy warto szczepic na ten rotawirus czy jakies dolegliwosci po niej sa i czy ona jest odplatna?
Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź
Dodano: 30-12-2009, 16:18
Gość
Warto szczepic jezeli wydatek 2 razy po 300 zl jest do udzwigniecia. ja zaszczepilam moja corke, ma teraz 3 mies i jest po pierwszej dawce. jezeli zachoruje na rota to, a zachoruje to przebieg choroby bedzie o wiele lagodniejszy. pozdrawiam
Dodano: 14-02-2010, 22:18
Gość
Warto szczepić. Moja Niunia, jak miała 3 miesiące zaraziła się rotawirusem i przeszła to łagodnie - wymiotowała dwa razy i przez tydzień miała lekką biegunkę. Wtedy była po pierwszej dawce. Nie wiem jakbyło by bez szczepionki.
Gosia P.
Dodano: 23-02-2010, 09:38
Gość
nam pediatra powiedział że warto, bo nawet jeśli dziecko zachoruje to łagodniej to przejdzie.
Zdecydowanie warto. Moja corcia wowczas 8 miesieczna zarazila sie rotawirusem bedac w szpiatalu . Jedyne co jej bylo to 3 razy zrobila bardziej wodnista kupke za to jej starsza siostra( lat 7 nie byla szczepiona ) i nas rodzicow meczylo to 5 dni
Warto zdecydowanie warto. Ja swoją córkę zaszczepiłam teraz ma 20 miesięcy i zero rotawirusa. W kwietniu teraz będę rodziła i maluszka też koniecznie zaszczepię na rotawirusy. Trochę to co prawda kosztuję ale warto. Widziałam jak taki maluch cierpi na rota i nie życzę żadnemu maluchowi. Dlatego warto
Dodano: 21-02-2011, 21:37
Gość
Zeszczepilismy w mezem obie nasze cureczki, kilka razy wyraznie przechodzily bardzo lekko grype zoladkowa, a my z mezem ciezko
Dodano: 22-02-2011, 07:31
Gość
Dokładnie, szczepienie pozwala na łagodniejsze przejście objawów, aczkolwiek znajdą się wyjątki iż na kogoś działaką negatywnie