użytkowników online: 3908

Pediatria - specjalista radzi, dla pacjenta

Najnowsze na forum
Oceń forum: 
 (2.6)
      Pediatria - specjalista radzi, dla pacjenta
       O grupie Forum  Wiadomości (427) Artykuły (76) Porady (185) Społeczność (941) Szukaj  

Forum - Pediatria - specjalista radzi, dla pacjenta

błagam o pomoc specjaliste!! [4]

• Dodano: 05-09-2007, 22:44
      •  
      •  
      •  
      •  
      prosze o pomoc!!!! mam 5 miesięczną córeczkę, od urodzenia robi bardzo wodniste i sluzowate kupki, niewiem już co mam robić!! jak miała kilka dni zaczeło się... robiła po 13 razy na dobę wodnosto ze śluzem nie było nawet konsystencji kupki tylko woda woda śluz i takie żółte granulki. Chodziłam po lekarzach zmieniałam mleka ( od urodzenia jest karmiona sztucznie) z nan1 na bebiko1 pózniej na bebilon pepti1 co pije obecnie, przy tych kupkach płakała cały czas bolał ją brzuszek nic nie pomagało. jak miała 6 tygodni lekarz zlecił podawanie lakcidu co dzięki bogu pomogło w sensie takim, że już nie ma zadnych bóli i z 13 kupek robiła o połowę mniej. Badania miała robione wszystko dobrze, krew, mocz usg co mam robić??? moze ktoś ma podobny przypadek?? obecnie je 4xdziennie bebilon pepti2 z kaszką ryżową i dostaje zupki oczywiście nic nie mogę więcej jej dawać bo prawie wszystko rozrzedza kupki. Teraz robi 2,3x dziennie, po oboadku zrobi więcej zwartej kupki, pozniej niestety sam śluz... albo popuszcza po troszku takimi granulkami z wodą!!! niby jest zdrowa przybiera na wadze dobrze rośnie, ale kupki nie są takie jakie powinny być!!! juz sama niewiem co robić. Jestem zrozpaczona. Mój pierwszy synek miał skórną skazę białkową, przypuszczano też,że i ona ma ale po wyeliminowaniu mleka krowiego objawy te powinny przejść, jednak nie przeszły!! to też nie jest nietolarancja glutenu, ponieważ córka nic glutenowego nie dostaje, niedostawała więc to też nie to! Gdzie mam szukać pomocy?? Jestem załamana.

crycrycrycrycry

kasiek

Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź
      • Dodano: 06-09-2007, 05:47
      •  
      •  
      •  

Jezeli bierzesz pigulki, to uwazaj, bo sa sytuacje kiedy mocno obniza sie ich skutecznosc.

Zobacz tutaj

http://www.forumginekologiczne.pl/specjalista/ep,252,obnizona-skutecznosc-tabletki-antykoncepcyjnej,from-user

• Dodano: 06-09-2007, 12:51
      •  
      •  
      •  
      •  
      Nie wpadaj w panikę... Mogę dać Ci namiar na świetną Panią dietetyk, która mojemu synkowi opracowała dietę dzięki której problemy z kupkami i z jedzeniem się skończyły się więc pomogło.

To jest Centrum pomocy psychologiczno- pedagogicznej i wspomagania rozwoju " Help" tel 22- 812- 73- 88 i komórka 798524 555. Jak chcesz jest i strona internetowa www.centrumhelp.pl Powodzenia icon_smile.gif
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 1 głos
      Oddano 1 głos
      Witam!

Dietetyk nie za wiele wymyśli 5-miesięcznemu dziecku, którego dieta to powinno być mleko + ew. 1 posiłek niemleczny. Tu pola manewru nie ma i bardziej jest to zadanie dla gastrologa dziecięcego...

Objawy są dosyć niepkojące, to może być alergia na mleko, bo w Bebilonie Pepti są ślady mleka. Całkowicie bezmleczna jest mieszanka aminokwasowa. Polecam ten tekst:

http://www.forumpediatryczne.pl/specjalista/ep,262

Zdarzają się też uczulenia na ryż (!!). Znam przypadek takich biegunek, które ustąpiły po wycofaniu się z dodawania do mleka kleiku ryżowego...

Poza tym takie przewlekające się biegunki mogą być spowodowane różnymi innymi chorobami, których diagnostyka nie jest łatwa (np. konieczność zrobienia biopsji jelitowej czy oznaczenia wydalania różnych substancji w kale).

Polecam kontakt z regionalnym ośrodkiem gastrologii dziecięcej (poradnia gastrologiczna, szpital wojewódzki lub klinika AM).[addsig]

Pozdrawiam!

Jarosław Kwiecień

Śląskie Centrum Pediatrii w Zabrzu

Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 1 głos
      Oddano 1 głos
      szkoda że nie opisujecie sytuacji jak dalej się potoczyła.My mamy podobny problem
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź

Podobne dyskusje

Ankieta

Czy stosujesz antykoncepcję?