użytkowników online: 3559

Pediatria - specjalista radzi, dla pacjenta

Najnowsze na forum
Oceń forum: 
 (2.6)
      Pediatria - specjalista radzi, dla pacjenta
       O grupie Forum  Wiadomości (427) Artykuły (76) Porady (185) Społeczność (941) Szukaj  

Forum - Pediatria - specjalista radzi, dla pacjenta

przechowowywanie zupek dla niemowlaka [4]

• Dodano: 18-01-2005, 20:55
      •  
      •  
      •  
      •  
      Witam!!! W jaki sposób moge przechowywac zupki dla corki, ktore sama zrobie. Przyznam sie, ze codzienne gotowanie jest troszeczke uciazliwe... Czy moge je pasteryzowac np powkladac w sloiczki i pogotowac? zamrozic? na ile w jaki sposob

Ps. Chodzi o zupy z miesem
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź
      • Dodano: 19-01-2005, 16:20
      •  
      •  
      •  
      •  
      Witam!

Podobnie jak zupki ze słoiczka tak samo zupki gotowane w domu mogą być przechowywane w lodówce przez 24 godziny. Proponowałabym przełożenie ich do czystego słoiczka (aby nie były w garnku, w którym zostały ugotowane), bez konieczności pasteryzacji. icon_razz.gif

[addsig]

Pozdrawiam!
      Agnieszka Krzywicka
      Ekspert Medforum
      Śląskie Centrum Pediatrii w Zabrzu

• Dodano: 19-01-2005, 18:10
      •  
      •  
      •  

Jezeli bierzesz pigulki, to uwazaj, bo sa sytuacje kiedy mocno obniza sie ich skutecznosc.

Zobacz tutaj

http://www.forumginekologiczne.pl/specjalista/ep,252,obnizona-skutecznosc-tabletki-antykoncepcyjnej,from-user

• Dodano: 19-01-2005, 20:01
      •  
      •  
      •  
      •  
      dziekuje za odpowiedz!! I mam jeszcze jedno pytanie!

Moja koleżanka ma corke w wieku maji (5 m-cy) i na zupy mieso gotuje razem z warzywami. Ja narazie jestem ksiazkowa (1 dziecko) czy moge gotowac razem? Nie ma żadnej alergii.

Ps. Pani doktor ma Pani 3 dzieci i prosze mi doradzic czym poprawic smak zupy gotowanej w domu poniewaz sa duzo bardziej mdle niz sklepowe.
      • Dodano: 19-01-2005, 21:49
      •  
      •  
      •  
      •  
      Witam!

Dla 5-miesięcznego niemowlaka zupki gotuje się na wodzie, a mięsko osobno, po czym sie je łączy lub nie - zależy jak maluch lubi. Zupki na wywarze mięsnym podaje się od 7miesiąca. Smak będzie nieco bardziej wyrazisty po dodaniu pora i/lub natki pietruszki czy koperku. Poza tym dzieciom (pod warunkiem, żę z zasady chętnie jedzą) nie przeszkadza nieco mdły smak zupy.

[addsig]

Pozdrawiam!
      Agnieszka Krzywicka
      Ekspert Medforum
      Śląskie Centrum Pediatrii w Zabrzu

Podobne dyskusje

Ankieta

NFZ to: