Pediatria - specjalista radzi, dla pacjenta

Najnowsze na forum
Oceń forum: 
 (2.6)
      Pediatria - specjalista radzi, dla pacjenta
       O grupie Forum  Wiadomości (427) Artykuły (76) Porady (185) Społeczność (941) Szukaj  

Forum - Pediatria - specjalista radzi, dla pacjenta

odparzenie - pomocy [5]

• Dodano: 17-01-2005, 09:22
      •  
      •  
      •  
      •  
      Proszę o jakąś naprawdę skuteczną maść lub inny sposób na odparzoną pupę niemowlaka. Od 2 tygodni walczę właśnie z tym problemem, najpierw pojawiło się kilka krostek w okolicach warg sromowych, teraz jest ich więcej i to miejsce jest b. czerwone.

Jak wcześniej wspomniałam smarowałam dziecko różnymi maściami aby pozbyć się tych krotek ale nic nie pomaga.

Przeczytałam też w poradniku dla rodziców ze pomaga maść cynkowa i od 2 dni smaruję ta maścią. Co jeszcze można zrobić.

frown
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź
      • Dodano: 17-01-2005, 09:29
      •  
      •  
      •  
      •  
      jeszcze dla uzupełnienia: stosowałam maść alantanplus, sudokrem, maść z wit. a, oczywiscie nie wszystkie na raz.
      • Dodano: 17-01-2005, 11:11
      •  
      •  
      •  
      •  
      Ja miałam podobny problem stosowalam sudocrem, tormentiol, a rewelacyjna okazała się maśc nivea baby na odparzenia do kupienia w każdym sklepie kosmetycznym cena 8 zł, jest tak dobra że moja córka w ogóle nie ma odparzonej pupy, a jak coś wyskoczy to dosłownie po dwóch dniach ginie, z mojego doświadczenia pomagają też większe nieco pampersy, bo nie przylegają bezpośrednio do skóry. icon_razz.gificon_razz.gif

agnieszkal

• Dodano: 17-01-2005, 17:47
      •  
      •  
      •  
      •  
      Witam!

Do podanych porad ja dołączę jeszcze jedną; proszę pokazać zmiany skórne lekarzowi czy do podrażnienia nie dołączyło się zakażenie grzybicze (drożdżaki). Zachęcam również do przeczytania poniższych informacji:

http://www.forumpediatryczne.pl/md.php?name=faq_pac&file=ep&tid=129

[addsig]

Pozdrawiam!
      Agnieszka Krzywicka
      Ekspert Medforum
      Śląskie Centrum Pediatrii w Zabrzu

• Dodano: 17-01-2005, 17:53
      •  
      •  
      •  
      •  
      A ja swojemu synkowi smaruję pupcię linomagiem w okresach bez zmian. Pomaga też na zaczerwienione fałdy skórne. I nie ma wcale odparzeń. powodzenia

Fela

• Dodano: 20-09-2008, 06:20
      •  
      •  
      •  

Czy wiecie, że odstawienie tabletek koncepcyjnych nie blokuje jajeczkowania na stałe?

http://www.forumginekologiczne.pl/specjalista/ep,394,plodnosc-po-odstawieniu-antykoncepcji-hormonalnej,from-user

Podobne dyskusje

Ankieta

Czy stosujesz antykoncepcję?