a wiec po kolei Moj synek tez nie chcial spac na drugiej stronie a gdy juz go do tego przyzwyczailam bylo niestety za pozno.W tej chwili Sven nosi kask 3 miesiace i jego splaszcona glowka wyrownala sie o polowe tzn z 2 cm na 1cm niestety idzie to wolniej niz u mlodszych
dzieci bo i glowka rosnie wolniej jesli
dziecko skonczy 7 miesiecy sa slabe szanse na to ze wyrowna sie wszystko samo.Sven nie dosc ze ma splasczona glowke to jeszcze schodzila ona w bok teraz tylko juz zostalo 1 cm splaszczenia Nie wiem czy zejdzie nam to w calosci pewnie juz nie bo pozno zaczelismy terapie bo lekarze ciagle anm wmawaili ze sie wyrowna i niestety nie mieli racji.Ale i tak jestesmy zadowoleni ze wogole sie dowiedzielismy o tej terapi i ja zaczelismy Glowka nabiera ladnego ksztaltu i mam nadzieje ze bedzie jeszcze chocby troche lepiej Oczywiscie to nie jest choroba i nie robie z tego dramatu ale po co ma nasz syn miec krzywa glowke skoro nie musi
My mieszkamy w Niemczech i tutaj jezdzimy do kliniki Niestety koszta jak na polskie warunki sa dosc duze bo jest to suma miedzy 1820 a 2500 euro W tym jest juz kask i wizyty lekarskie.My placilismy 1820 bo bylismy w Lich gdzie przyjmuje dr Blecher z cranio center Tyle samo kosztuje terapia w berlinie.
Duzo informacji jest na stronie
www.cranioform.de
to niemiecka strona ale jest tam tez tlumaczenie po polsku poszukaj tylko w jezykach.Co moge jeszcze dodac syn nie ma problemu z tym kaskiem nosi go 23 godz na dobe sciaga sie go tylko do czyszczenia .Calkiem normalnie sie rozwija i w niczym mu on nie przeszkadz
Jesli bedziesz miala jeszcze jakies pytania to jest moj adres mailowy
monia.f@gmx.de
dodam jeszcze ze 6 miesiecy to dobry czas aby taka terapie zaczac potem jak pisalam idzie to wszystko juz polniej [addsig]
Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź