użytkowników online: 3251

Pediatria dla pacjentów - komentarze do tekstów

Najnowsze na forum
Oceń forum: 
 (5.0)
      Pediatria - komentarze do tekstów dodane przez pacjenta i rodziny.
       O grupie Forum  Wiadomości (225) Artykuły (48) Porady (106) Społeczność (29) Szukaj  

Forum - Pediatria dla pacjentów - komentarze do tekstów

Pielęgnacja dziecka z atopowym zapaleniem skóry: wskazówki dla rodziców [2]

• Dodano: 26-04-2011, 21:26
      •  
      •  
      •  
      •  
      Przeczytaj komentowany artykuł: Pielęgnacja dziecka z atopowym zapaleniem skóry: wskazówki dla rodziców

Odzież ułatwiająca pielęgnajce chorego oraz ułtwiająca ubieranie i rozbieranie. Może kumuś sie przyda. www.4care.com.pl
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź
      • Dodano: 23-05-2011, 17:03
      •  
      •  
      •  
      •  
      Rzeczywiście przy takich schorzeniach sprawa odpowiedniego uświadomienia rodzica małego dziecka powinna być traktowana przez lekarza na równi z wprowadzanym leczeniem.

Niestety z doświadczenia wiem, że często tak się nie dzieje a rodzice zostają przerażeni, pozostawieni sam na sam z chorobą. Ja zanim trafiłam z córeczką na odpowiedniego dermatologa, to musiałam sporo po przychodniach i szpitalach się nachodzić.

Na szczęście teraz jesteśmy na takim etapie, że prawie w ogóle nie pojawiają się "ostre" objawy. Pielęgnujemy tylko przesuszającą się skórę dermokosmetykami i emolientami i zamieniłyśmy mydło na kostkę dermokosmetyczną. Mam nadzieję, że uda nam się taki stan utrzymać jak najdłużej.
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź

Podobne dyskusje

Ankieta

NFZ to: