Pediatria dla pacjentów - komentarze do tekstów

Najnowsze na forum
Oceń forum: 
 (5.0)
      Pediatria - komentarze do tekstów dodane przez pacjenta i rodziny.
       O grupie Forum  Wiadomości (225) Artykuły (48) Porady (106) Społeczność (29) Szukaj  

Forum - Pediatria dla pacjentów - komentarze do tekstów

Wodniaki podtwardówkowe [2]

• Dodano: 21-04-2011, 21:50
      •  
      •  
      •  
      •  
      Przeczytaj komentowaną poradę: Wodniaki podtwardówkowe

Witam.Ja jestem dorosła mam 41 lat,w ubiegłym roku przeprowadzono u mnie zabieg założenia zastawki komorowo-otrzewnowej gdyż miałam zmianę w komorze 3 wielkości 22-22-16mm.Lekarze zdecydowali o zastawce.Jednak moje dobre samopoczucie nie trwało długo.Po kolejnych badaniach okazało się że doszło do powikłań w lewej komorze powstal wodniak i na czubku głowy pod czaszką.Jeśli mogę pytać czy są inne metody niż zabieg operacyjny,czy może dojść do wchłonięcia wodniaków?Proszę o odpowiedż i dziękuję LIDKA.
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź
      • Dodano: 28-04-2011, 10:17
      •  
      •  
      •  
      •  
      Witajcie.Jestem troche przestraszona po wczorajszej wizycie już wiem że będę miała wymianę zastawki na komputeroą.Ma działać w tedy gdy jest potrzebna a gdy nie to nie tak wyjaśnił mi mój neurochirurg wiem żle będę się czuła ale ból zniosę to w sumie tylko 2-3 dni potem już będzię dobrze musi być!!!Moje ogólne nastawieni jest dobre w poniedziałek się dowiem kiedy termin zabiegu odezwę się i powiadomię was wszystkich pozdrawiam.
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź
      edytowano: 28-04-2011, 10:19

Podobne dyskusje

Ankieta

Czy stosujesz antykoncepcję?