Mój synek właśnie skończył miesiąc. Niestety po zakończeniu urlopu macierzyńskiego muszę wrócić do pracy i...bardzo sie boję. Nie wiem w jaki sposób karmić dziecko - skoro do 6 m-ca zalecany jest tylko pokarm matki - uczyć go pić z butelki? kiedy odciagać pokarm,żeby starczyło na co najmniej 8 godzin rozstania?W pracy będę mieć problemy z odciaganiem pokarmu itp. Szkoda,ze urlopy macierzyńskie nie trwaja 6 miesięcy, bo łatwiej byłoby wracać do pracy. Pozdrawiam wszystkie mamy )
Karmiącej mamie, która podejmuje prace po urlopie macierzyńskim przysługuje wolny czas w pracy (zazwyczaj 1h) na karmienie niemowlęcia. Jeżeli z przyczyn technicznych niemożliwe jest karmienie dziecka w godzinach pracy (np. z powodu dużej odległości i tp) można gromadzić pokarm naturalny wg zasad podanych w artykule i korzystać z niego w czasie nieobecności mamy w domu. [addsig]
Pozdrawiam! Agnieszka Krzywicka Ekspert Medforum Śląskie Centrum Pediatrii w Zabrzu
Witam serdecznie. Jestem studentką studiów podyplomowych WSE w Krakowie. Wraz z moją grupą prowadzę badania na temat żywienia dzieci w wieku 1-3. Będę wdzięczna za pomoc i wypełnienie ankiety przez lekarzy pediatrów, których ta ankieta dotyczy. Zamieszczam poniżej link do tych badań: http://www.ebadania.pl/faacb719cce7dbe6 Serdecznie dziękuję wszystkim za pomoc.