użytkowników online: 185

Pediatria - grupa dla rodziny i pacjenta

Najnowsze na forum
pediatria
Oceń forum: 
 (3.4)
      Pediatria - forum dla rodziny i pacjenta
       O grupie Forum  Wiadomości (504) Artykuły (135) Porady (228) Społeczność (217) Szukaj  

Forum - Pediatria - grupa dla rodziny i pacjenta

plamica schonleina henocha [174]

• Dodano: 17-02-2006, 17:32
      •  
      •  
      •  
      •  
      Wlasnie dowiedzialam sie ze moja siostra ktora ma 12 lat jest na to chora. Jej objawy to wysypka. prosze o jakiekolwiek informacje. ustysia@wp.pl
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź
      • Dodano: 22-02-2006, 20:32
      •  
      •  
      •  
      •  
      Witam obecnie mam 30 lat zacharowałam na ta chorobękiedy miałam 14 lat w szpitalu byłam około 3 miesięcy. Miałam oprócz wysypki, wysoka gorączkę, bóle brzucha, krew, sluz w kale, liczne rektoskopie i wycinki zjelit dostawałam chormony, dieta i lekarstwa doustne / musze sprawdzić jak się nazywały/ przeszło nawrót w weiku 18 lat przy maturze chyba na skutek stresu wysypka i po około 3 miesiacach spokuj aż do dziś. Ważne były badania pamiętam nerek oczu bo to wszędzie się może rzucić . Przyczyny u mnie nie znane na tle nerwowym. Czuje się super mam dwójke wspaniałych córeczek 1,5 roczku i 3,5 BĘDZIE DOBRZEWeszłam na ta strone przypadkiem bo szukałam czegoś innego i zobaczyłam temat ja k ktoś che to poszukam mojej katry ze szpitala mój numer gg7178712 Patka icon_razz.gif
      • Dodano: 11-04-2006, 09:41
      •  
      •  
      •  
      •  
      chorowałam ta Schoenleina- Henocha od 4 roku życia do 10. Nieustannie szpital i debecylinaicon_frown.gif tak leczyli ponad 30 lat temu. Objawy: wysypka na całym ciele, nudności, wymioty, biegunka z krwią, wysoka gorączka, apatia. Odstawienie antybiotyku było najlepszym pomysłem mojej mamy, a na koniec zmiana szpitala. Powrócił apetyt, minęła choroba.
      • Dodano: 09-05-2006, 15:18
      •  
      •  
      •  
      •  
      ja chorowałam na plamice icon_cry.gif
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 2 głosy
      Oddano 2 głosy
      • Dodano: 09-05-2006, 15:23
      •  
      •  
      •  
      •  
      ja byłam chora na plamice.wszystki narządy wewnetrzne krwawiły do środka.byłam sparaliżowana od pasa w dól lekarze nie dawali szans na to że bede chodzić.jestem teraz zdrowa i chodzę
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 1 głos
      Oddano 1 głos
      • Dodano: 09-05-2006, 15:26
      •  
      •  
      •  
      •  
      przez sterydy bardzo dużo przytyłam.jestem zdrowa.póżniej przez rok dostawałam pencyline równy rok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

• Dodano: 11-05-2006, 13:44
      •  
      •  
      •  
      •  
      chorowałam na ta chorobe gdy miałam niecałe 4 latka miesiąc lezałam w szpitalu, choroba jednak minęła i do dzis nie mam nawrotów a mam juz 23 lata.
      • Dodano: 14-05-2006, 22:04
      •  
      •  
      •  
      •  
      jak miałem 13 lat zachorowałem i na początku leczenie w szpitalu DEBYCYLINĄ miałem pięć lat spokoju i znowu to samo. Najdziwniejsze jest to że przechodzę to (chyba) bardzo lekko bo niemiałem żadnych bólów brzucha stawów i mięśni. mam nadzieję że sterydy to będzie konieczność. Życzę wam wszystkim dużo zdrowia zdrowia i jeszcze raz zdrowia a wyleczonym pewnści że są zdrowi. Pozdrawiam icon_wink.gif
      • Dodano: 24-05-2006, 11:48
      •  
      •  
      •  
      •  
      miałam 18 lat, gdy pierwszy raz pojawiły się u mnie plamy na skórze. trwało to ok. pół roku. byłam u kilku lekarzy, ale tylko jeden postawił prawidłową diagnozę. mam obecnie 26 lat i znowu pojawiają się u mnie czerwone (brunatne) plamki na rękach,nogach czy klatce piersiowej. nie mam bólów brzucha czy stawów,ale jestem zaniepokojna czytając wasze wypowiedzi. nie wiadomo z jakiego powodu ta choroba rozwinęła się u mnie. a lekarze tylko rozkładają ręcę. życzę Wam wszystkim zdrowia i pozdrawiam

mrad

• Dodano: 27-05-2006, 21:16
      •  
      •  
      •  
      •  
      ja tez chorowałam na schoenleina henocha jak byłam w 2 podstawowce i wiem ze było ciezko ciagł lezenie w łozku itp. lezałam w warszawskim szpitalu na niekłanskiej nie brałam sterydow itp i po 2 misiacach sie wyleczyłam lekarze mowil zebym nie chodziła i poszłam do takiej siostry zakonnej ktora przyprowadziła lekarza obejrzał mnie i powiedział zebym mimo bolu duzo chodziła i udało sie teraz juz mam 17 lat i jak narazie choroba nie nawrociła

Podobne dyskusje

Ankieta

Która z chorób występuje po ukąszeniu przez kleszcza?