użytkowników online: 363

Pediatria - grupa dla rodziny i pacjenta

Najnowsze na forum
Oceń forum: 
 (3.2)
      Pediatria - forum dla rodziny i pacjenta
       O grupie Forum  Wiadomości (473) Artykuły (134) Porady (229) Społeczność (204) Szukaj  

Forum - Pediatria - grupa dla rodziny i pacjenta

plamica schonleina henocha [171]

• Najnowszy komentarz w tym wątku
      •  
      • Dodano: 31-10-2011, 12:15
      •  
      •  
      •  
      •  
      Przy nieszczelnych jelitach tak nie jest do końca skuteczny,
      muszą być dodatkowe zioła.
      Zapytanie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      Czy wasze dzieci mają jakieś alergie przy tej plamicy???????????????
      Obserwacje jakie przeprowadziłam na sobie na to wskazują gdyż histamina uszkadza naczynka krwionośne a wyciąg je uszczelnia i dlatego działa,a jeśli w jelitach są nie wyleczone nadżerki alergia się odnawia i plamica też.
      Wtedy można powiedzieć że wyciąg nie działa.
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź
      • Dodano: 27-10-2005, 19:43
      •  
      •  
      •  
      •  
      proszę o pomoc dziecko leży od 5 tygodni w szpitalu na plamicę schonleina henocha która ciągle powraca czym to leczyć?

jakie stosować leki wszyscy już są załamani może ktoś wie po jakich lekach może to przejść? proszę o wiadomość na e-mail

kinga23-67@o2.pl biggrin
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 6 głosów
      Oddano 6 głosów
      • Dodano: 02-11-2005, 17:24
      •  
      •  
      •  
      •  
      Chcialabym dowiedziec sie czegos na temat Plamicy Schenleina Henocha

Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 1 głos
      Oddano 1 głos
      • Dodano: 02-11-2005, 22:56
      •  
      •  
      •  
      •  
      Plamica objawia sie wysypka na nogach i rekach. Następnie puchną stawy skokowe, kolanowe, łokciowe. Może też zaatakować nerki.

Choroba najczęściej pojawiająca się u chłopców w wieku 6-10 lat, ale może też występować u dziewczynek i dzieci starszych. Późno zidentyfikowana trudna do wyleczenia.
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 1 głos
      Oddano 1 głos
      • Dodano: 23-11-2005, 19:50
      •  
      •  
      •  
      •  

27-10-2005 o 19:43, nelli :

proszę o pomoc dziecko leży od 5 tygodni w szpitalu na plamicę schonleina henocha która ciągle powraca czym to leczyć?

jakie stosować leki wszyscy już są załamani może ktoś wie po jakich lekach może to przejść? proszę o wiadomość na e-mail

kinga23-67@o2.pl icon_biggrin.gif

• Dodano: 09-12-2005, 22:14
      •  
      •  
      •  
      •  
      JA RÓWNIEŻ JESTEM NA TO CHORA. JUŻ OD 3 LAT. NA POCZĄDKU BYŁA TYLKO WYSYPKA.POTEM ZŁE WYNIKI KRWI,A TERAZ JUŻ OD ROKU CHORE NERKI.BIAŁKOMOCZ I KRWINKOMOCZ.JAKOŚ Z TYM ŻYJE CHOCIAŻ CZASEM JEST MI TRUDNO

icon_cry.gif
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 2 głosy
      Oddano 2 głosy
      • Dodano: 10-12-2005, 00:53
      •  
      •  
      •  
      •  
      Tu coś znajdziesz:

http://www.resmedica.pl/zdart12999.html

Pozdrawiam.[addsig]

Nemezis

• Dodano: 31-12-2005, 14:52
      •  
      •  
      •  
      •  
      ja choruje jóż 3 mies nie da jej sie wyleczyć cału czas powraca wysoki bialkomocz i kirwinkomocz lezalem na plamice 4 razy w szpitalu bralem sterydy pomogly gdy dawka sie zmniejszyla natychmiast pojawily sie zmiany skurne i narastal bialkomocz teraz jestem w domu ale jade do centrum zdrowia dziecka gdzie ustasla dalsze leczenie narazie ustalili telefomicznie encorton(sterydy)mim zdaniem nie moglem trafic na gorsza chorobe icon_frown.gif
      • Dodano: 26-01-2006, 11:20
      •  
      •  
      •  
      •  
      encorton to chyba wszyscy brali to napopularniejsze sterydy na tą chorobe niestety sterydy zaleczają ale nie wyleczają wcale nie prawda że ta choroba dotyczy tylko dzieci ja mam 20 lat i tez na nią choruje od kilku lat leżałam w szpitalu kilka razy brałam sterydy i nic nie pomogło lekarze też nie wiedzą jak to leczyć podobno ta choroba jest powikłaniem po jakiejs infekcji słyszałam również że ta choroba może być nieuleczalna przynajmniej w przypadku starszych osób młodsi mogą mnieć nadzieje że poprostu z niej wyrosną
      • Dodano: 27-01-2006, 19:44
      •  
      •  
      •  
      •  
      Moja 3,5 letnia coreczka zachorowala 7 dni temu na chorobe schonleina-henocha bardzo prosze o przeslanie ni wiadomosci na maila mmartaf@o2.pl na temat tej choroby
      • Dodano: 10-02-2006, 15:57
      •  
      •  
      •  
      •  
      JA TEZ ZACHOROWALAM NA TA CHOROBE,JAK MIALAM 10LAT.ODKRYLI MI TAKZE,ZE MAM KAMICE NERKOWA I KAMIEN W MIEDNICZCE.BRALAM FURAGIN,MAGNEZ-CHOROBA NIE POWROCILA,ALE NALEZY PIC B.DUZO PLYNOW I PRZESTRZEGAC DIETY.

Podobne dyskusje

Ankieta

Która z chorób występuje po ukąszeniu przez kleszcza?