Pediatria - grupa dla rodziny i pacjenta

Najnowsze na forum
pediatria
Oceń forum: 
 (3.4)
      Pediatria - forum dla rodziny i pacjenta
       O grupie Forum  Wiadomości (504) Artykuły (135) Porady (228) Społeczność (217) Szukaj  

Forum - Pediatria - grupa dla rodziny i pacjenta

lamblie [458]

• Dodano: 17-01-2012, 13:58
      •  
      •  
      •  
      •  
      laboratorium na staffa - oszust i naciągacz, wszystkim wynajduje owsiki i lamblie i kupę pieniędzy za to bierze. W badaniach z sanepidu nic takiego nie wyszło!! nie dajcie się oszukać!!
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 2 głosy
      Oddano 2 głosy
      • Dodano: 04-02-2012, 22:01
      •  
      •  
      •  
      •  
      Gość 2011-11-29 09:43:40
      Gość 2008-12-06 12:13:00 otóż też od bardzo długiego czasu cierpiałem i cierpię jak się ostatnio dowiedziałem na lambliozę, główne objawy to ciągłe biegunki z róznym nasileniem nie do wytrzymania, plus wzdęcia, dość często cierpię na coś w rodzaju zawrotów głowy, sam nie wiem czy to jest jakiś dodatkowy objaw zakażenia lambliami czy też może to jakaś osobna sprawa. podobno przy lambliach występuje tez ból brzucha ale w moim przypadku nic takiego nie stwierdziłem, od lekarza otrzymałem receptę na lek esclame, do kupna w niemczech - podobno nadzwyczaj skuteczny, wg słów mojego lekarza wszystkie jej znane przypadki nawet najgorsze, udało się przy pomocy tego leku kompletnie wyleczyć, ja dopiero będę ten lek brał, zobaczymy... pozdrawiam

Bardzo proszę cię o informację jaki lekarz dał ci receptę na esclame i w jakim mieście. Rowniez bardzo prosze o informację czy kuracja okazala się skuteczna.
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź
      • Dodano: 04-02-2012, 22:06
      •  
      •  
      •  
      •  
      Gość 2012-01-17 13:58:08 laboratorium na staffa - oszust i naciągacz, wszystkim wynajduje owsiki i lamblie i kupę pieniędzy za to bierze. W badaniach z sanepidu nic takiego nie wyszło!! nie dajcie się oszukać!!

a znajdz mi choc jedną osobę ktorej w sanepidzie znaleziono lamblie. choc jedną...
      może im się kiedys udalo znalezc testem elisa, ale pod mikroskopem nigdy nikomu nie znalezli bo nie umieja szukac.
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 3 głosy
      Oddano 3 głosy
      Widziałam kiedyś w tv wywiad z pediatrą, który twierdzi, że laboratoria w ogóle rzadko wykrywają pasożyty (na poziomie 30%), a badaniami pod tym kątem powinny zajmować się laboratoria weterynaryjne, bo są o niebo lepiej przygotowane i przede wszystkim przeszkolone. On swoje dzieci profilaktycznie odrobacza co pół roku, bez badań.Na którymś z forów wyczytałam taki długi artykuł też pediatry, chyba nazywała się Himenez, że zakażenie owsikami sięga w Polsce 95% ludności, a innymi pasożytami niewiele mniej. Ona też odrobacza w ciemno, całą rodzinę małego pacjenta, i okazuje się, że wtedy ustępują wszelkie kaszle, alergie, a nawet bóle kręgosłupa.
      Jeżeli to laboratorium jest takie skuteczne, to masz szczęście. Przynajmniej wiesz, na co się leczyć.
      • Dodano: 20-03-2012, 23:17
      •  
      •  
      •  
      •  
      trafne badanie na lamblie wychodzą z surowicy krwi. Dla zainteresowanych mogę podać namiary.
      • Dodano: 21-03-2012, 01:18
      •  
      •  
      •  
      •  
      Mnie pediatra wskazała kiedys dobre miejsce w naszym mieście i faktycnzie- tam mi 2 razy już wykryto u dzieciaka, a w innym miejscu nie
      wiec faktycznie to trzeba umieć znaleźc chyba

a z tym odrobaczaniem co jakiś czas to w sumie dobry pomysł, moje dziecko ma 5 lat i co roku po wakacjach wykrywamy to paskudztwo
      • Dodano: 26-03-2012, 19:35
      •  
      •  
      •  
      •  
      laboratorium na staffa - oszust i naciągacz, wszystkim wynajduje owsiki i lamblie i kupę pieniędzy za to bierze. W badaniach z sanepidu nic takiego nie wyszło!! nie dajcie się oszukać!!

Bzdury,Pan doktor to bardzo dobry fachowiec,który na prawdę chce pomóc człowiekowi.Rozmawiałem z Nim dobre pół godziny.Chętnie udziela nieodpłatnych porad przez telefon!Jeżeli mówi,że są pasożyty to tak jest.Byłem pewny,że mam lamblie i jedno badanie w tym laboratorium to potwierdziło,a w innym 5 razy nic nie wychodziło.
      Poza tym takie badanie kału na wszystkie pasożyty i lamblie kosztuje 40 zł,majątek to nie jest raczej!!!
      • Dodano: 07-05-2012, 18:05
      •  
      •  
      •  
      •  
      jesli chodzi o prywatne laboratorium na Staffa 6 i pana Ryszarda Adamskiego to ODRADZAM!!!! po tych wszystkich super opiniach o tym "lekarzu" (chyba nie do końca nim jest skoro nawet recept nie może wypisywać) poszłam do niego i bardzo ŻAŁUJE...wykrył u mnie lamblie, leczyłam się tak jak kazał, potem badanie kontrolne i okazuje się że mam ich 5 razy więcej (a przecież lamblie w kale bardzo ciężko wykryć) w porę się przekonałam że to konował...na darmo tylko sie trułam lekami które są agresywne i źle sie po nich czułam...po tym jego 2 badaniu postanowiłam wykonać jeszcze badania w 2 różnych placówkach i w żadnej z nich nie wykryto lamblii...ostrzegam wiec przed tym "lekarzem"...jeśli nie wierzycie mi to bedąc tam rozejrzyjcie sie, to jego "laboratorium" jest przerażające wszystko stare meble, urządzenia itp, od razu widać że nie jest tam sterylnie...druga sprawa to gdy byłam na wizycie u niego(spedziłam tam dobre 40 min) i w trakcie mojej wizyty przewinęło sie tam 5 osób po wyniki i 7 osób dzwoniących po wyniki i u wszystkich tych 12 osobach wykrył lamblie, podczas drugiej wizyty kontrolnej (trwała 30 min) rownież kazda osoba miała lamblie...zastanawiające co? (i w tym momencie już byłam pewna swoich podejrzeń). Nie wiem czy ten pan jest oszustem i robi to specjalnie dla kasy (mnie badanie kału na wszystkie pasożyty kosztowało 50 zł a na same lamblie badanie kontrolne 40 zł, ciekawa jestem jakie to pasożyty kosztowały te pozostałe 10 zł), czy po prostu jego laboratorium jest zakażone tymi lambliami ale chce ostrzec was wszystkich przed nim...UWAŻAJCIE

Podobne dyskusje

Ankieta

Różyczka - to choroba o jakiej etiologii?