użytkowników online: 251

Pediatria - grupa dla rodziny i pacjenta

Najnowsze na forum
pediatria
Oceń forum: 
 (3.4)
      Pediatria - forum dla rodziny i pacjenta
       O grupie Forum  Wiadomości (504) Artykuły (135) Porady (228) Społeczność (217) Szukaj  

Forum - Pediatria - grupa dla rodziny i pacjenta

kiedy nie chcę szczepić... [3]

• Dodano: 27-07-2011, 19:34
      •  
      •  
      •  
      •  
      Słyszałam wiele opinii na temat szczepionki przeciw śwince, różyczce i odrze... że moze powodować autyzm u dzieci...
      czy ktoś z Was orientuje się jakie mogę mieć konsekwencje jeżeli nie zgodzę się na zaszzcepienie dziecka??
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 1 głos
      Oddano 1 głos
      • Dodano: 20-08-2011, 12:54
      •  
      •  
      •  
      •  
      Teoretycznie można zapłacić karę pieniężną,suma jest różna.Mają podobno znieść ten obowiązek.Tak naprawdę nie rozumiem tego przymusu,owszem panuję dużo wirusów.Ja sama ostatnio chorowałam na mykoplazmę i krztusiec.Mimo że w dzieciństwie byłam szczepiona to zaraziłam się od córki.Generalnie na chwilę obecną praktycznie tylko w Polsce został obowiązek szczepienia dzieci.Tylko dlaczego nikt nie mówi o tym jakie działanie ma to później na nasze zdrowie.Lekarze niektórzy wypowiadają się że mamy coraz bardziej schorowane społeczeństwo-zwłaszcza młode i dużym prawdopodobieństwem są to powikłania po szczepionkach.Szczepionki które są podawane naszym dzieciom są nieoczyszczone i zawierają dużą ilość rtęci oraz innych składników które w znacznym stopniu przewyższają dawkę dla dorosłego człowieka! A potem mogą być różne skutki uboczne jak nie teraz to w późniejszym wieku.Ja osobiście szczepię synka szczepionkami skojarzonymi,bardzo ładnie je znosi,wole te szczepionki bo są one oczyszczone i nie zawierają tylu szkodliwych substancji.
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 38 głosów
      Oddano 38 głosów
      • Dodano: 07-02-2012, 08:46
      •  
      •  
      •  
      •  
      Hej, i jak- zrezygnowałaś ze szczepienia? co na to sanepid? Ja napisałam na karce oświadczenie, że nie wyrażam zgody itd.,podałam pesel i na razie minęły 4 miesiące bez żadnego odzewu ze strony inspekcji sanitarnej. Być może jeszcze nie kontrolowali przychodni i być może jeszcze będą mnie o to ścigać, więc za wcześnie na radość. Kary pieniężne nie obowiązują a reszta- chyba jeszc ze można się dogadać z pracownikami sanepidu, zobaczymy. Jeśli będzie trzeba to wyjadę z miasta a się nie dam. Nic dziwnego, że tyle maluchów ma teraz przerośnięte migdałki i ciągłe infekcje, skoro organizm z tak krótkim czasie musi zwalczyć tyle szczepionek a na migdałkach spoczywa walka z chorobami
      frown
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź

Podobne dyskusje

Ankieta

Różyczka - to choroba o jakiej etiologii?