użytkowników online: 251

Pediatria - grupa dla rodziny i pacjenta

Najnowsze na forum
pediatria
Oceń forum: 
 (3.4)
      Pediatria - forum dla rodziny i pacjenta
       O grupie Forum  Wiadomości (504) Artykuły (135) Porady (228) Społeczność (217) Szukaj  

Forum - Pediatria - grupa dla rodziny i pacjenta

Pamers-a brak wołania na nocnik [3]

• Dodano: 02-07-2011, 15:14
      •  
      •  
      •  
      •  
      Mój synek ma 2latka i 7 m-cy,nadal nosi pampersy,nie mogę go odzwyczaić,na nocnik nie chce siadać.Wszystko rozumie,zaś niewiele mówi,na nocnik w ogóle nie chce siadać,traktuje go jak kare,muszę go sadzać na wyczucie i być przez ten cały czas przy nim dopóki nie zrobi siusiu.Czasem zaczyna sikać do nocnika,a kończy na podłodze lub całość ląduje na podłodze a na widok nocnika ucieka,zaś gdy jest ubrany sam siada na nocnik.Bez pieluchy nie chce siedzieć.Nie wiem jak go mam odzwyczaić,może to ja robię coś nie tak? Pani pediatra wypisała mi skierowanie z dzieckiem do psychologa i neurologa dziecięcego.
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź
      • Dodano: 12-08-2011, 10:11
      •  
      •  
      •  
      •  
      Witam dzieci mają bardzo często problemy z siusianiem na nocniku.Bardzo często pomocne jest puszczanie malucha bez pieluchy jak będzie mu zimno w pupę może sam zacznie siadać na nocnik.Dobre są też nakładki na toaletę dla dorosłych.Moja córka np.nie chciała na nocnik ale chciała na kibelku dla dorosłych.Kupiliśmy z mężem nakładkę dla dzieci na toaletę i problem się skończył tżeba było malca tylko sadzać.
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 15 głosów
      Oddano 15 głosów
      • Dodano: 04-09-2011, 16:22
      •  
      •  
      •  
      •  
      Dziękuję za podpowiedź,na pewno spróbuje.Pozdrawiam smilesmile
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź

Podobne dyskusje

Ankieta

Która z chorób NIE jest przenoszona jest drogą płciową?