użytkowników online: 250

Pediatria - grupa dla rodziny i pacjenta

Najnowsze na forum
pediatria
Oceń forum: 
 (3.4)
      Pediatria - forum dla rodziny i pacjenta
       O grupie Forum  Wiadomości (504) Artykuły (135) Porady (228) Społeczność (217) Szukaj  

Forum - Pediatria - grupa dla rodziny i pacjenta

chrapanie malego dziecka 3latka [5]

• Dodano: 14-04-2008, 16:15
      •  
      •  
      •  
      •  
      witam.co mam zrobic gdy moja curka chrapie ma zaledwie 3 latka.pozdrawiam rafal razz

rafal

Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 1 głos
      Oddano 1 głos
      • Dodano: 15-04-2008, 12:30
      •  
      •  
      •  
      •  
      należy iść do laryngologa który określi przyczynę, u 3-letniego dziecka to najprawdopodobniej przerost 3-go migdałka
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź
      • Dodano: 25-06-2008, 12:40
      •  
      •  
      •  
      •  
      jesli dziecko 3 letnie chrapie z pewnoscia jest to 3 migdalek ...prosze zwrocic uwage czy dziecko spiac ma otwata buzke pozdrawiam
      • Dodano: 07-10-2011, 21:07
      •  
      •  
      •  
      •  
      Gość..wcale nie jest powiedziane ze jak dziecko chrapie to musi byc 3 migdal...moj syn chrapie i okazalo sie ze jest alergikiem i przez to wlasnie pojawilo sie chrapanie....
      • Dodano: 18-10-2011, 13:17
      •  
      •  
      •  
      •  
      Witam serdecznie, moje dzieci również chrapią. Syn ma 4,5 roku i wycięto mu trzeci migdał. Niestety chrapanie powróciło i okazało się, że migdał odrósł. Dodatkowo przez alergię na roztocza kurzu domowego ma często zapchany nos.
      Natomiast przyczyną chrapania u córki (22 miesiące) jest duży refluks żółądkowo-przełykowy. Pomimo tego, że śpi na wyższej poduszce i stosowania profilaktyki przeciwrefluskowej oraz leków nadal chrapie.
      Wydaje mi się, że powodów chrapania może być zatem wiele, a dobry pediatra na pewno skieruje Cię do właściwego specjalisty.

Podobne dyskusje

Ankieta

Czy stosujesz antykoncepcję?