Pediatria - grupa dla rodziny i pacjenta

Najnowsze na forum
pediatria
Oceń forum: 
 (3.4)
      Pediatria - forum dla rodziny i pacjenta
       O grupie Forum  Wiadomości (504) Artykuły (135) Porady (228) Społeczność (217) Szukaj  

Forum - Pediatria - grupa dla rodziny i pacjenta

glista ludzka [489]

• Dodano: 16-12-2011, 12:54
      •  
      •  
      •  
      •  
      Mam pytanie moze ktos bedzie w stanie na to odpowiedziec moze jakis lekarz czy jesli u dziecka stosowałam zasypke to czy np potem w kale mogla zajsc taka pomylka w laboratorium ze np uznali drobinki zasypki w kale za jaja glisty np ? chodzi mi o teorytyczną pomylke albo brak wiedzy laboranta bo jakis rok wczesniej nie bylo w badaniach nic nie wykazalo
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź
      • Dodano: 31-12-2011, 19:34
      •  
      •  
      •  
      •  
      z czystym sercem moge polecic do oczyszczenia organizmu preparat zwany DETOX firmy VISION wraz z ZAPPEREM dr CLARK (Kuracja życia -ksiażka) więcej informacji pod ieam@ o2.pl razz
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 4 głosy
      Oddano 4 głosy
      • Dodano: 10-02-2012, 03:36
      •  
      •  
      •  
      •  
      kora dębu
      kora kruszyny
      piołun
      oman wielki
      po 50g każdego, zmieszać i parzyć wieczorem w termosie.
      1łyżeczka mieszanki na 0,5litra wrzątku
      Pić rano na czczo 100 ml naparu i na noc 100ml
      Cykl picia: 7 dni pić, potem 7 dni przerwy. Powtarzać 6 razy.
      Dla dorosłych i dla dzieci ( dzieci po 50ml naparu)
      Polecam też krople ziołowe Parafarm
      • Dodano: 10-02-2012, 19:01
      •  
      •  
      •  
      •  
      Można zbadać krew na gliste ludzką koszt 80zl czas oczekiwania 2 tygodnie, pewne i duzo wygodniejsze niz badanie kału.
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 1 głos
      Oddano 1 głos
      • Dodano: 11-02-2012, 16:57
      •  
      •  
      •  
      •  
      Witam,
      a jaki wskaźnik należy badać jeśli chodzi o badanie krwi?
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 2 głosy
      Oddano 2 głosy
      • Dodano: 22-02-2012, 14:19
      •  
      •  
      •  
      •  
      Bardzo dobry sposób na robactwo, zgrzytanie zembami/ nocne poty.
      Obrane, pokrojone/ zmiażdzone zabki czosnku zalewamy sokiem z ogórków kiszonych. Stoi to 10 dni w ciemnym, chłodnym miejscu. Podajemy rano przed jedzeniem i wieczorem przed spaniem po 5 ml. dzieciom, 10ml. dorosłym. Obserwować kał. Mikstura jest niedobra ale skuteczna. Dzieciom można rozcieńczyć. Musi stać w chłodnym miejscu. Po kilku latch obserwacji dzieci wiem, że nadpobudliwośc, nerwowość, kłopoty w nauce - koncentracja, zgrzytanie, złe sny, krosty na pupie, osad na zembach, psujące się zemby, czerwone pieprzyki, popekane naczynka, nadmierna otyłość, chudość, podsiniałe oczy, krosty - są od pasożytów. Dzieci mają coraz więcej tasiemczyc (zbiorowe żywienie w szkołach, przedszkolach, psy i koty). Na tasiemca możecie kupić lek Yomesan/Niclosamide z aptek internetowych za granicą. Bez recepty.
      Stosowałam powyższy przepis u swojego dziecka przez kilka dni, potem podałam mu Vermox i to co zobaczyłam w kupie to był szok... Musicie ostrożnie przeprowadzać odrobaczanie gdyz bardzo silnie zarobaczony organizm może nie poradzić sobie z toksynami po robalach, tzw wstrząs anafilaktyczny. Jedzcie dużo ogórków kiszonych, kapusty kiszonej, cytryny. Robaki uwielbiaja zakwaszony organizm, a nie znoszą środowiska zasadowego. leki Farmaceutyki pomagaja tylko wtedy kiedy wspomagamy je naturalnie, nie jemy słodyczy, mąki itp....
      Oddano 4 głosy
      • Dodano: 06-03-2012, 11:08
      •  
      •  
      •  
      •  
      Witam u mojego niespełna dwulatka stwierdzono glistę w badaniu na kał dostał pyrantelum. wczoraj zadzwoniłam do sanepidu i tam pani powiedziała ze w laboratorium musieli się pomylić bo jeżeli jest pasożyt w organiżmie to w badaniu krwi są duże zmiany i powiedziała zeby przyjś do sanepidu na porządne badanie koszt 45zł. 3razy kał na pasożyty i 3 razy wymaz z odbytu.
      Oddano 4 głosy
      • Dodano: 22-03-2012, 12:02

wiadomość usunięta z powodu naruszenia regulaminu Forum

treść wiadomości zachowana w archiwum

• Dodano: 18-04-2012, 13:20
      •  
      •  
      •  
      •  
      W badaniu krwi może wyjść wysoki poziom IGe całkowite, to też świadczy o pasożytach. My walczyliśmy bardzo długo, braliśmy zentel, pyrantel, vermox, vernicadis, ale to jest za krótka kuracja, potem paraprotex, ale wkrótce glisty wróciły. Później stosowałam Anti parasite i moim zdaniem jest najskuteczniejszy, zawiera wyciąg z pestek dyni i podaje się go minimum 55 dni, to jest wymagany okres żeby pozbyć się też jaj glist. Do tego zappera. Opisałam to na mojej stronie:http://www.odrobaczsie.pl.tl/
      Opisałam to wszystko po to, aby Wam Mamom pomóc jesli przechodzicie to co ja przechodziłam kiedyś.
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 3 głosy
      Oddano 3 głosy

Podobne dyskusje

Ankieta

Czy stosujesz antykoncepcję?