użytkowników online: 393

Pediatria - grupa dla rodziny i pacjenta

Najnowsze na forum
pediatria
Oceń forum: 
 (3.4)
      Pediatria - forum dla rodziny i pacjenta
       O grupie Forum  Wiadomości (504) Artykuły (135) Porady (228) Społeczność (217) Szukaj  

Forum - Pediatria - grupa dla rodziny i pacjenta

Eurespal - SKUTKI UBOCZNE [438]

• Dodano: 29-12-2011, 15:35
      •  
      •  
      •  
      •  
      Wczoraj właśnie odczułam skutki uboczne po tym leku!Nie polecam go brać!Przeżyłam koszmar!Miałam ciśnienie 190/100 i puls 136 w tym nierówna praca serca, zwalniało i przyspieszało.To mówi samo za siebie!Nigdy w życiu nie miałam żadnych ubocznych po lekach a taki eurespal tak mną sponiewierał.Poszłam do lekarza zrobił ekg ale oprócz szybkiej i nierównej pracy serca wszystko bylo ok.
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź
      • Dodano: 03-01-2012, 20:54
      •  
      •  
      •  
      •  
      W środę dopadł mnie ból w okolicach zatok, zatkany nos, ból gardła. Jak się udało coś wysmarknąć to raczej nie był to przyjemny widok.

Lekarz przepisał mi Eurespal 2x1 + wapno 3x1 + sinupret 3x2. Minął już prawie tydzień. Nie zaobserwowałem nic z wymienionych wcześniej skutków ubocznych. Fakt, infekcje mam dalej Eurespal biorę dalej ale widzę już poprawę. Wolne wracanie do siebie mogę jedynie wytłumaczyć tym, że zamiast leżeć w wyrze i się kurować - łaziłem do pracy.

Pozdrawiam wszystkich, którzy mają po Eurespalu jazdy jak po dropsach na wiejskiej dyskotece razzwink
      • Dodano: 09-01-2012, 09:50
      •  
      •  
      •  
      •  
      ja także brałam te tabletki przez 7 dni, odczuwałam dziwne zawroty głowy, ciagłe zmeczenie i kołatanie serca...odstawiłam i mi przeszło.
      • Dodano: 02-02-2012, 19:38
      •  
      •  
      •  
      •  
      W pierwszym dniu brania tych tabletek było mi niedobrze, zmniejszyłam dawkę na 2 x dziennie po 1 i było w dzień lepiej, ale w nocy dostałam biegunki, poczytałam o tym leku i zgadzam się ze złymi opiniami, odstawiłam lek, ale jeszcze odczuwam bóle w okolicach klatki piersiowej. Dziwię się,że lekarka która mi go przepisała nie uświadamia pacjenta o jego różnym działaniu. EURESPALU nie polecam, a lekarze próbują szczęścia trafienia lub rzeczywiście mają korzyści przepisując ten lek. Szkoda, tych pieniędzy które wydałam w aptece...
      • Dodano: 06-03-2012, 21:33
      •  
      •  
      •  
      •  
      Ja po Eurospalu dostałam napadu paniki w nocy. Myślałam, że dostaję na głowę..Potwornie się wystraszyłam. Inny lekarz powiedział mi dopiero później, że to jest bardzo dziwny lek, nie wiadomo na co ma działać... wink
      • Dodano: 31-03-2012, 12:47
      •  
      •  
      •  
      •  
      Brałem przez dwa dni. Oto efekty.

Koszmary nocne
      Spowolnienie reakcji
      Brak koncentracji
      Obojętność
      Ogólne otępienie
      Przyśpieszone bicie serca
      Brak nasienia podczas orgazmu.

Dzisiaj po przeczytaniu forum odstawiam lek.
      • Dodano: 31-03-2012, 18:56
      •  
      •  
      •  
      •  
      EURESPAL powinien być zabroniony

Jeżeli ten lek jest w sprzedaży to ekstazy powinny być legalne.
      Mężczyzna 30 lat, 85 kg wagi.
      Lek dostałem na stan zapalny górnych dróg oddechowych.
      Po 2 dniach i 6 tabletkach czułem się jak by świat się zatrzymał. Całkowite otumanienie, spowolnione reakcje, obojętność jakby uczucia całkowicie mnie opuściły. Podwyższone ciśnienie i bicie serca. W nocy koszmarne sny.
      Odstawiłem lek po 12 godzinach jest już w miarę normalnie.

W żadnym wypadku nie przyjmujcie tego leku. Antybiotyk przy nim to jak landrynki.

Lekarze którzy jego wypisują mają układ z firmą która oferuje im wysokie wynagrodzenia
      • Dodano: 28-04-2012, 12:02
      •  
      •  
      •  
      •  
      Taka sama sytuacja, eurespal biore od wczoraj i czuje się jakbym był na haju, serce mi wylatuje, poce się, kręci mi się w głowie mam zwidy.... MASAKRA NIE POLECAM

Podobne dyskusje

Ankieta

Czy stosujesz antykoncepcję?