użytkowników online: 393

Pediatria - grupa dla rodziny i pacjenta

Najnowsze na forum
pediatria
Oceń forum: 
 (3.4)
      Pediatria - forum dla rodziny i pacjenta
       O grupie Forum  Wiadomości (504) Artykuły (135) Porady (228) Społeczność (217) Szukaj  

Forum - Pediatria - grupa dla rodziny i pacjenta

prawidłowa waga niemowlaka [10]

• Dodano: 29-12-2004, 10:00
      •  
      •  
      •  
      •  
      Jestem mamą 4,5 miesięcznego niemowlaka.Mój synek jest karmiony wyłącznie piersią na żądanie około 6 razy na dobę .Po urodzeniu ważył 4 kilo teraz 9 i mierzy 67 cm,i bardzo mnie martwi,że tak dużo przybiera na wadza zwłaszcza że nie jest dokarmiany .Bardzo się martwię co robić ?
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 3 głosy
      Oddano 3 głosy
      • Dodano: 29-12-2004, 10:34
      •  
      •  
      •  
      •  
      Witam!

Zgodnie z regulaminem forum eksperci udzielaja odpowiedzi na pytania na forum: specjalista radzi-dla pacjenta po uprzednim założeniu konta użytkownika i zalogowaniu się.

Zapraszamy! icon_razz.gif

[addsig]

Pozdrawiam!
      Agnieszka Krzywicka
      Ekspert Medforum
      Śląskie Centrum Pediatrii w Zabrzu

Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 1 głos
      Oddano 1 głos

29-12-2004 o 10:00, gość :

Jestem mamą 4,5 miesięcznego niemowlaka.Mój synek jest karmiony wyłącznie piersią na żądanie około 6 razy na dobę .Po urodzeniu ważył 4 kilo teraz 9 i mierzy 67 cm,i bardzo mnie martwi,że tak dużo przybiera na wadza zwłaszcza że nie jest dokarmiany .Bardzo się martwię co robić ?

Ja mam ten sam problem, chociaż moje dziecko karmione jest butelką, tak samo urodziło się z wagą 4,300 i teraz tez ma 4,5 m-ca i waży ponad 9 kilo, nie jest przekarmiane, je tylko tyle ile chce, a wcale nie ma wielkiego apetytu.
      Oddano 1 głos
      • Dodano: 24-10-2007, 15:09
      •  
      •  
      •  
      •  
      Witam! Mój synek ma 4,5 miesiąca i waży 8,5 kg. Urodził sie 4300. Mój pediatra mówi, że bardzo ładnie przybiera. Także przestałam się martwić.
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź
      • Dodano: 15-04-2009, 00:34
      •  
      •  
      •  
      •  
      Moja dzidzia skończyła 3 miesiące, waży 7.200 kg, 65 cm. Urodziła się z wagą 3.700 kg, 56 cm. Karmiona jest tylko i wyłącznie piersią. Zastanawiam się, czy przybiera na wadze prawidłowo, czy waży może troszkę za dużo? icon_wink.gif
      Oddano 1 głos
      • Dodano: 15-04-2009, 23:00
      •  
      •  
      •  
      •  
      sprawdz na saitkach centylowych-jezeli np.waga jest na 90 centylu a wzrost miedzy 90-97 to wszytsko jest ok bo jedno jest proporcjonalne do drugiego.moja corka urodzila sie majac 3550 i meirzac 53cm.majac 3mies wazyla juz 7kg!teraz ma 1,5roku -wazy 14,5kg i mierzy 86cm-wazyduzo ale jest tez bardzo wysoka,no i nie jest tlusta tylko zbita.jak miala 4mies,pediatra zalecila zaczac podawac jej zupki mimo ze byla na cycu-zeby ja zapchac a zeby mniej przybierala
      • Dodano: 19-06-2009, 13:34
      •  
      •  
      •  
      •  
      Moja 4 miesieczna coreczka wazy 8400 przy wzroscie 68 cm. Karmiona jest wylacznie piersia. Lekarz nie widzi w tej wadze niczego niepokojacego. Mala nie jest grubiutka a raczej nabita. Najada sie blyskawicznie, z roznymi przerwami 3-4 godz, czasami 2. Kiedy nie jest glodna odmawia, odwraca glowke od piersi. Po urodzeniu wazyla 3650 i mierzyla 54 cm.
      Oddano 1 głos
      • Dodano: 11-05-2010, 11:42
      •  
      •  
      •  
      •  
      • Dodano: 04-02-2012, 21:23
      •  
      •  
      •  
      •  
      moj maly wazl przy urodzeniu 4350 i 60cm teraz ma 4,5 m-ca i wazy 9240 69cm . Jest po prostu duzym chlopcem wiec wiecej przybiera bo duzy sie urodzil, a karmiony jest narazie wylacznie piersia.To co mnie zadziwia to to ze sama jestem szczupla i mam niewielki biust i nigdy nawet nie przypuszczalam ze uda mi sie wykarmic dziecko, a jednak wielkosc piersi w ogole nie ma tu znaczenia. Mam nadzieje ze w najblizszych miesiacach troche przystopuje juz z nabieraniem masy, bo strach pomyslec jaki bedzie tlusciutki jezeili ta tendencja sie utrzma. wink
      • Dodano: 05-02-2012, 22:39
      •  
      •  
      •  
      •  
      ja tez myslałam, ze z małyb biustem nie dam rady wykarmic a połozna w szpitalu mi powiedziała z poradni laktacyjnej, ze wiele dziewczyn z duzymi piersiami ma problem z wykarmieniem dziecka smile
      Image
      Image

Podobne dyskusje

Ankieta

NFZ to: