Pediatria - grupa dla rodziny i pacjenta

Najnowsze na forum
Oceń forum: 
 (3.2)
      Pediatria - forum dla rodziny i pacjenta
       O grupie Forum  Wiadomości (473) Artykuły (134) Porady (229) Społeczność (204) Szukaj  

Forum - Pediatria - grupa dla rodziny i pacjenta

EURESPAL [86]

• Dodano: 26-10-2009, 16:15
      •  
      •  
      •  
      •  
      Co do Eurespalu i komentarzy niektórych co do skutków ubocznych. Ja osobiście takich nie miałam i nie mam. Moim zdaniem to zależy od zdrowia i wielu innych rzeczy. Żadnych bóli serca ani jego kołatania nie miałam ani ja, ani nikt z moim znajomych, czy rodziny.

Pozdrawiam,
      Olga
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź
      • Dodano: 20-11-2009, 22:33
      •  
      •  
      •  
      •  
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 1 głos
      Oddano 1 głos
      • Dodano: 30-11-2009, 09:57
      •  
      •  
      •  
      •  
      Gość 2004-10-17 23:17:00 Moje dzieci bardzo żadko chorują. Zawsze gdy istnieje możliwość złapania infekcji(gdy wszyscy w koło chorują )podaję im profilaktycznie preparat z wit. C. Gdy uda im się złapać jakiś katar lub gdy zauważę, że zaczyna im się jakaś infekcja, nie czekam na rozwój choroby tylko stosuję EURESPAL,Dzieci świetnie na to lekarstwo reagują, już od kilku lat. Chciałam upewnić się czy stosowanie EURESPALU jako cudownego lekarstwa na wszystko, jest właściwe.Dodam, że dzieci od urodzenia nie chorowały,a nawet jeśli zdażały im się jakieś infekcje to z pomocą tegoż leku, przechodziły chorobę bardzo łagodnie.Bardzo proszę o opinię pediatry razz i dziękuję za odpowiedz
      Oddano 1 głos
      • Dodano: 16-12-2009, 21:10
      •  
      •  
      •  
      •  
      witam moja 3 letnia corka 3 tygodnie temu zakonczyla branie eurespalu i wlasnie dzis znowu poszlam do lekarza i znowu przepisal jej eurespal i sinecod ale aptekarka powiedziala zebym nie podawala jej znowu eurespalu i poradzila mi syrop prawoslazowy sama nie wiem czy dobrze zrobilam zaznaczam ze moje dziecko juz 3 miesiace kaszle i zaden syrop jej nie pomaga a dzis lekarz stwierdzil ze ma podostre zapalenie tchawicy
      • Dodano: 04-01-2010, 16:51
      •  
      •  
      •  
      •  
      Mój 4-letni obecnie (wówczas 3-letni syn) omal nie wyzionął ducha po eurespalu. Jego stan pogorszył się w ciągu kilku godzin, a w nocy mało co się nie udusił, taki kaszel go dopadł. W szpitalu dostał zastrzyk i megadawkę wziewów (czegoś pulmicortopodobnego) - więc w naszej rodzinie eurespal nie jest mile widziany. Co nie znaczy, że wszyscy tak będą reagować oczywiście na ten lek,
      • Dodano: 24-01-2010, 10:37
      •  
      •  
      •  
      •  
      jarkwi 2004-10-18 20:23:00 Witam!

Eurespal nie jest żadnym cudownym lekarstwem- jest normalnym lekarstwem icon_smile.gif Te sytuacje, które Pan/Pani opisuje są odpowiednim wskazaniem do jego zastosowania, ponieważ ten lek działa głównie przeciwzapalnie oraz zmniejsza wydzielanie w drogach oddechowych. Dlatego jest stosowany w wielu infekcjach, zwłaszcza górnych dróg oddechowych.

Jeżeli dzieci dobrze go tolerują i dobrze na nie działa, to jako pediatra nie widzę problemu.

Pozdrawiam

J.Kwiecień
      A CZY 12 MIESIĘCZNEMU DZIEKU MOŻNA PODAWAĆ EURESPAL?
      • Dodano: 15-03-2010, 09:31
      •  
      •  
      •  
      •  
      Oddano 1 głos
      • Dodano: 25-03-2010, 11:25
      •  
      •  
      •  
      •  
      • Dodano: 03-06-2010, 12:03
      •  
      •  
      •  
      •  
      zdaje się że powyższa wypowiedź dotycząca 11-miesięcznego dziecka, już była kilka lat temu na tym forum??!!.....
      czy tu nie ma moderatora??!
      • Dodano: 25-09-2010, 22:22
      •  
      •  
      •  
      •  
      Gość 2009-09-14 15:20:00 Eurespal to lek firmy Servier. Firma Servier sprzedaje swoje leki w krajach, w których możliwe jest stosowanie bandyckiego marketingu skierowanego do lekarzy oraz kupowanie tzw. autorytetów naukowych - (Polsce, Węgry, Mołdawia).

W Polsce Servier to jeden z największych koncernów farmaceutycznych obecnych na rynku, a np. jeszcze 4 lata temu żaden lek firmy nie był zarejestrowany w krajach, które ustanawiają standardy dla medycyny - USA i UK (nie wiem, czy aktualnie coś już zarejestrowali).

Wnioski proszę wysnuć samodzielnie.

Podobne dyskusje

Ankieta

Czy stosujesz antykoncepcję?