Pediatria - grupa dla rodziny i pacjenta

Najnowsze na forum
Oceń forum: 
 (3.2)
      Pediatria - forum dla rodziny i pacjenta
       O grupie Forum  Wiadomości (473) Artykuły (134) Porady (229) Społeczność (204) Szukaj  

Forum - Pediatria - grupa dla rodziny i pacjenta

EURESPAL [86]

• Dodano: 15-10-2008, 14:55
      •  
      •  
      •  
      •  
      Eurespal nie jest lekiem-cud, ale działa przeciwzapalnie podobnie jak nurofen, pani która sugeruje świeże powietrze dla dziecka np. z gorączka u którego z dużym prawdopodobieństem może się rozwinąć infekcja, ma chore poczucie humoru.
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź
      • Dodano: 20-10-2008, 10:17
      •  
      •  
      •  
      •  
      Czy Eurespal może powodować podwyższenie akcji do 137 uderzeń na minutę, drżenie mięśni, stany lękowe, niepokoju, mdłości, ból żołądka,osłabienie??

Ja po zażywaniu Eurespalu 80 mg miałam takie obiawy

PS. W ulotce tego leku jest napisane że leku w tabletkach nie ożna podawać dzieciom.
      • Dodano: 23-10-2008, 16:56
      •  
      •  
      •  
      •  
      Ja odnnośnie Eurespalu mam złe doświadczenie a mianowicie podałam go 2 msc synkowi (oczywiście z zalecenia lekarskiego) i miałam ogromny problem aby go obudzić, dopiero po 10 min dmuchania dziecku w nosek i przemywaniu buzi chłodną wodą dziecko się ockło. Nie musze chyba dodawać że prawie zeszłam na zawał !!!
      • Dodano: 24-10-2008, 21:13
      •  
      •  
      •  
      •  
      właśnie dziś koleżanka opisała mi co przeżyła wczoraj w nocy po podaniu dziecku eurespalu..jak to nazwała o mało zawału nie dostała ze strachu o dziecko-dziecko obudziło się spocone,z bólem głowy w okolicach potylicy,z wysokim tętnem....naprawdę miała pietra i od razu wywaliła ten "popularny"wśród pediatrów lek....nasz pediatra jest zagorzałym przeciwnikiem tego specyfiku,powiedział mi jaki bajzel w organizmie potrafi wywołać....i niestety to prawda...
      • Dodano: 09-11-2008, 21:18
      •  
      •  
      •  
      •  
      a może tak Drodzy Państwo należy powrócić do stawiania baniek przy infekcjach dróg oddechowych? Ostatnio zalecił dla mojej 4letniej corki pediatra i myślę zę wrócę do tego samego pediatry po kolejna poradę jeśli zajdzie taka potrzeba. A bańki polecam!
      • Dodano: 21-11-2008, 12:03
      •  
      •  
      •  
      •  
      Niestety dużo lekarzy zapomniało o środkach bodźcowych jakimi są bańki. W sprzedarzy są dostępne bezogniowe, więc każdy może je wykonać. A co do leków: KAŻDY INDYWIDUALNIE REAGUJE NA LEKI. MOŻE BYĆ UCZULONY NA PEWNE SUBSTANCJE BĄDŹ TEŻ NIE. MOŻE BYĆ BARDZIEJ WRAZLIWY NA NIE. MOŻE NALEŻAŁOBY ZMODYFIKOWAĆ DAWKĘ??? ZMNIENIĆ LEK??? LUB NIE STOSOWAĆ SAMOLECZENIA???
      • Dodano: 26-11-2008, 16:13
      •  
      •  
      •  
      •  
      Ja również bedę wychwalała eurespal. Moja córeczka 1,5 roku, dostaje lek, gdy tylko zauważe symptomy choroby, lek bierze zazwyczaj 3-4 dni i wszystko przechodzi. Żadnych skutków ubocznych ani nic takiegoicon_smile.gif
      • Dodano: 13-12-2008, 18:30
      •  
      •  
      •  
      •  
      nie wiem czy EURESPAL jest dobrym lekarstwem....dopiero zaczynam je dawac mojej rocznej córeczce...
      • Dodano: 19-12-2008, 16:13
      •  
      •  
      •  
      •  
      Witam,

dziś pediatra przepisała mojemu 5miesięcznemu sykowi eurespal - dawkowanie: 3x 5 ml. Mój synek ma b. obfity katar, łzawi, praktycznie z niego cieknie i nosem i oczkami. Do tego pokasłuje. Wpsikuję mu też euphorbium, smaruję npsek maścią majerankową.

Moje pytanie to:

czy takim małym dzieciom mozna już podawać ten lek?

Dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam.
      • Dodano: 30-12-2008, 00:05
      •  
      •  
      •  
      •  
      ...Eurespal oczywiście w syropie jest dobrze tolerowany przez dzieci 3-8 lat,tabletki są lekiem silniejszym (niezależnie od zawartości fenspirydum)bo są czystą postacia (nie lekiem złożionym jak syrop

Stąd (tu doświadczenie własne )dorośli mogą odczuwać skutki u8boczne,kołatanie serca(najczęściej)skoki ciśnienia,i senność

ale...co nie zawsze jest wymieniane w początkowych stadiach POCHP,lub zapalenia oskrzeli pomagają rozkurczyć oskrzela i zapobieć nadreaktywnościo oskrzeli(np skurzcz i kaszel od zimnego powietrza na kilka miesiecy.-czyli jeden sezon .

-warto wypróbować Eurespal,zanim sięgnie się po antybiotyk

pozdrawiam

J.Rakowski

Podobne dyskusje

Ankieta

Która z chorób NIE jest przenoszona jest drogą płciową?