Pediatria - grupa dla rodziny i pacjenta

Najnowsze na forum
Oceń forum: 
 (3.2)
      Pediatria - forum dla rodziny i pacjenta
       O grupie Forum  Wiadomości (473) Artykuły (134) Porady (229) Społeczność (204) Szukaj  

Forum - Pediatria - grupa dla rodziny i pacjenta

EURESPAL [86]

• Dodano: 17-11-2007, 22:53
      •  
      •  
      •  
      •  
      witam

do wszystkich czytajacych:

eurespal jest lekiem ,ktory stosuje sie przy zapaleniu górnych dróg oddechowych,przy kaszlu ,jest syropem wyksztusnym i tylko na recepte ,ale moi drodzy STOSUJE SIE GO TYLKO DO 16 godziny pozniej niestety bedzie sie dusiło i nic dziwnego ,uwazam ,ze moje dzieci nie raz uchroniłam przed grozniejsz choroba
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź
      • Dodano: 20-11-2007, 14:27
      •  
      •  
      •  
      •  
      Moja 10 miesięczna córka dostała recepte na Eurespal ( ze wzgledu na fakt iz przez miesiac wczesniej miała zapalenie krtani z której wyleczyła sie na krótki czas po czym znów złapała jakas infekcje) ...i zastanawiam sie czy mam go jej dac czy moze moge jej dac Diphergan który mam w domu...nie wiem czy oba spełniaja te same funkcje .Bardzo prosze o rade...

Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 2 głosy
      Oddano 2 głosy
      • Dodano: 21-11-2007, 19:46
      •  
      •  
      •  
      •  
      mój synek bierze eurespal i jetem zadowolona a jezeli chodi o inne dzieci to zależy od organizmu kazdego a pani musi sprubować jak córka bedzie reagować naeurepal . pozdrawiam icon_razz.gificon_mad.gificon_razz.gif
      • Dodano: 08-12-2007, 21:26
      •  
      •  
      •  
      •  
      witam, co prawda nie mam pytania dotyczacego dziecka, tylko mnie, ale chodzi o ten sam lek- Eurespal. kilka dni temu poszlam do lekarza, ktory mi wlasnie ten lek przepisal, powiedzial zeby brac trzy razy dziennie po jednej tabletce.ok, wszytsko pieknie,ale czy normalna reakcja 20letniej osoby na Eurespal jest straszna sennosc, i , ze tak powiem bardzo negatywne uczucie "nacpania"??
      • Dodano: 12-12-2007, 18:11
      •  
      •  
      •  
      •  
      a ja mam pytanie czy eurspal można podawać wraz z flegaminą i aminofiliną w czopkach u 5 miesięcznego dziecka? Czy to nie za dużo leków przy zwykłym suchym kaszlu bez kataru, gorączki itp.
      • Dodano: 12-12-2007, 18:11
      •  
      •  
      •  
      •  
      a ja mam pytanie czy eurspal można podawać wraz z flegaminą i aminofiliną w czopkach u 5 miesięcznego dziecka? Czy to nie za dużo leków przy zwykłym suchym kaszlu bez kataru, gorączki itp.
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 1 głos
      Oddano 1 głos
      • Dodano: 06-01-2008, 14:20
      •  
      •  
      •  
      •  
      witam, mam pytanie czy eurespal może powodować grzybicę pochwy. Jestem bardzo podatna na tą chorobę. Proszę też o odpowiedź na pytanie : czy w trakcie leczenia eurespal-em można zażywać witaminę B.

pozdrawiam
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 3 głosy
      Oddano 3 głosy
      • Dodano: 06-01-2008, 14:21
      •  
      •  
      •  
      •  
      witam, mam pytanie czy eurespal może powodować grzybicę pochwy. Jestem bardzo podatna na tą chorobę. Proszę też o odpowiedź na pytanie : czy w trakcie leczenia eurespal-em można zażywać witaminę B.

pozdrawiam
      • Dodano: 31-01-2008, 10:14
      •  
      •  
      •  
      •  
      Czy Eurespal jest skuteczny na ból gardła? W jakim czasie po bezowocnym stosowaniu przejśc na antybiotyk???
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 2 głosy
      Oddano 2 głosy
      • Dodano: 07-03-2008, 22:01
      •  
      •  
      •  
      •  
      Nie Eurespal nie jest antybiotykiem tylko środkiem działającym przeciwzapalnie, oraz ułatwiającym wydalanie wydzieliny z górnych dróg oddechowych co ułatwia odkrztuszanie oraz oczyszczanie oskrzeli. Podawałam go mojemu 9 miesięcznemu synkowi niestety było za późno i konieczny był antybiotyk. Teraz syn ma 11 miesięcy Eurespal podałam przy pierwszych objawach przeziębienia i choroba ustąpiła. Sama go również stosowałam i nie miałam żadnych skutków ubocznych lecz z doświadczenia mogę powiedzieć o tym leku, że jest w stanie zwalczyć chorobę tylko w jej zalążku!!!

Podobne dyskusje

Ankieta

NFZ to: