Pediatria - grupa dla rodziny i pacjenta

Najnowsze na forum
Oceń forum: 
 (3.2)
      Pediatria - forum dla rodziny i pacjenta
       O grupie Forum  Wiadomości (473) Artykuły (134) Porady (229) Społeczność (204) Szukaj  

Forum - Pediatria - grupa dla rodziny i pacjenta

EURESPAL [86]

• Dodano: 16-03-2007, 15:54
      •  
      •  
      •  
      •  
      Czy ktos moze mi tutaj poradzic cokolwiek w kwestii zazywania Eurespalu?Zostal mi przepisany razem z sumamedem i pulmicortem,przerazaja mnie opisywane na forach skutki uboczne i ilosc osob , ktore ich doswiadczaja.Nie wiem czy w ogole zaczynac to brac!
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 1 głos
      Oddano 1 głos
      • Dodano: 16-06-2007, 11:07
      •  
      •  
      •  
      •  
      Doprawdy, poziom argumentacji powala na kolana. "Bo moja znajoma miała". A ja biorę eurespal już kilka dni i nie mam skutków ubocznych. Moja znajoma też nie ma, ale ona nie bierze icon_cheesygrin.gif
      Oddano 1 głos
      • Dodano: 18-06-2007, 12:56
      •  
      •  
      •  
      •  
      ja też będe wychwalać eurespal, u mojego 4 -latka nie widzę skutków ubocznych, nie zgłasza po nim gorszego samopoczucia, ba, bardzo szybko mu sie ono znacznie poprawia. kiedyś miał skłonnosci do zapalenia oskrzeli, które u niego rozwijało się błyskawicznie i podstępnie. teraz przy pierwszym "znajomym" kaszlnięciu, katarze i nawet bardzo lekkiej temperaturze podaję eurespal i po 2 dniach dzidzi jest jak nowonarodzone icon_wink.gificon_biggrin.gif wczesniej po owych 2 dniach, co tam dwóch, już wieczorem synek "nadawał się" tylko do podania mu antybiotyku.
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź
      • Dodano: 12-09-2007, 17:08
      •  
      •  
      •  
      •  
      moj synek skończył 7 lat. w jakich ilościach ,kiedy i jaki czas mogę podawać eurespal? Narzeka na mocny ból gardła, na razie nie ma gorączki ale kilkoro dzieci w klasie już choruje. Proszę o szybką odpowiedź.....
      Oddano 1 głos
      • Dodano: 15-09-2007, 10:49
      •  
      •  
      •  
      •  
      leczcie dalej swoje dzieci na wlasna reke............... nie zdajecie sobie sprawy, do czego mozecie doprowadzic taka samowolka.......
      • Dodano: 18-09-2007, 12:24
      •  
      •  
      •  
      •  
      a ja mam zle doswiadczenia z Eurespalem niestety. wczoraj moj syn (5 lat) skonczyl antybiotyk. poszlismy do kontroli, lekarz stwierdzil ze antybiotyku dalej nie trzeba, przepisal Eurespal wlasnie, bo maly mial suchy kaszel. dodam ze syn ma podejrzenie astmy, dostaje dodatkowo Berodual i Pumicort. dalam mu wieczorem wszystkie leki, lacznie z Eurespaem i polozyl sie spac. po okolo godzinie zaczal strasznie kaszec, jakby sie dusic. zadzwonilam do lekarza dyzurnego, opisalam problem, lekarz posluchal kaszlu przez teefon, kazal przyjechac. obudzilam syna i pojechalismy. kaszlal cala droge ale juz bez swistow i tej strasznej dusznosci. lekarz zbadal go i stwierdzil spastyczny skurcz oskrzeli, podejrzewal tez ze to skutek uboczny po podaniu Eurespalu. wyrzucilam buteeczke z lekiem, wiecej tego swinstwa nie podam zadnemu z moich dzieci
      • Dodano: 06-10-2007, 10:55
      •  
      •  
      •  
      •  
      Wlasnie jestem po drugim dniu kuracji, niewiem czy to wplyw leku czy sytuacja zyciowa ale strasznie zle mi dziala na psychike, ciagle wszystko mnie denerwuje. Do tego nie moge sie skoncentrowac i wszystko mi z rak wylatuje.

Aczkolwiek tak jak wspomnialem, moze to byc wynik dzialania studiow, pracy, dziewczyny itp icon_smile.gif
      • Dodano: 11-10-2007, 19:14
      •  
      •  
      •  
      •  
      czy Eurespal jest antybiotykiem????
      Oddano 1 głos
      • Dodano: 25-10-2007, 20:50
      •  
      •  
      •  
      •  

11-10-2007 o 19:14, gość :

czy Eurespal jest antybiotykiem????

jezeli jestes Studentem - to nie nalezy go łączyć z wódką icon_cheesygrin.gif
      • Dodano: 11-11-2007, 14:01
      •  
      •  
      •  
      •  
      Nie wszyscy chyba pamiętają, że należy lek przyjmować na początku posiłku. To znacznie zmniejsza możliwość wystąpienia efektów niepożądanych i zwiększa skuteczność.
      Oddano 1 głos

Podobne dyskusje

Ankieta

Która z chorób NIE jest przenoszona jest drogą płciową?