użytkowników online: 761
Oceń forum: 
 (1.0)
      Jedzenie i dieta, czyli to co życiu najważniejsze...
       O grupie Forum  Wiadomości (28) Artykuły (20) Porady (1) Społeczność (36) Szukaj  

Forum - Jedzonko

DIETA na wakacjach [8]

• Dodano: 13-07-2011, 14:12
      •  
      •  
      •  
      •  
      czy udało Wam się nie przytyć na wakacjach? ja za niedługo jadę w ciepłe kraje i mam all inclusive i obawiam się, że będę miała +5 kg pomocy macie jakieś sposoby na wakacyjną nadwagę ?
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 1 głos
      Oddano 1 głos
      Wystarczy jeść normalne porcje, a nie ile się na talerz zmieści wink

Moja porada nie zastąpi porady lekarza bądź innego specjalisty. Nie posiadam wykształcenia medycznego, a moje porady mają jedynie charakter informacyjny (tabletki stosuję od 18. roku życia i stąd moja wiedza).

Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 3 głosy
      Oddano 3 głosy
      no tak, ale jedzenie kusi ale oczywiście masz rację, a moze jakiś błonnik zażywać żeby hamować apetyt ?
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 2 głosy
      Oddano 2 głosy
      Z reguły w upalne dni jemy mniej a więcej pijemy wink jedz normalne porcje, unikaj śmieciowego jedzenia i powinno być ok smile

Moja porada nie zastąpi porady lekarza bądź innego specjalisty. Nie posiadam wykształcenia medycznego, a moje porady mają jedynie charakter informacyjny (tabletki stosuję od 18. roku życia i stąd moja wiedza).

Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 3 głosy
      Oddano 3 głosy
      Niestety wakacje nie sprzyjają diecie wink Ja zazwyczaj sobie trochę odpuszczam biggrin
      Oddano 1 głos
      Niestety wakacje nie sprzyjają diecie wink Ja zazwyczaj sobie trochę odpuszczam biggrin
      Oddano 1 głos
      edytowano: 21-07-2011, 15:25
      JA właśnie w trakcie wakacji chudnę, bo jest więcej takiego zdrowego jedzenia w ogródkach, np ogórki, pomidory i tym tez można się najeść. Do tego pogoda, o ile jest słońce napawa optymistycznie, chce się coś robić na świeżym powietrzu i lepiej wtedy nie myśleć o jedzeniu tylko aktywnie spedzać wakacje.
      Mimo wszystko najlepszym sposobem jest mniej jeść...powodzenia.
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 7 głosów
      Oddano 7 głosów
      Zgadzam się z mirabel25 - teraz kiedy mamy możliwość jedzenia więcej zdrowego i mniej kalorycznego jedzenia (myślę głównie o warzywkach) to powinniśmy z tego korzystać smile A co do błonnika to dzięki temu, że mamy teraz naturalnego źródła pod dostatkiem (owoce, warzywa - zwłaszcza strączkowe) to nie polecałabym takiego w tabletkach. Zawsze można sobie zrobić koktajl z mleka, bananów i dosypać do tego otrębów, które są skarbnicą błonnika. Jest i pysznie i zdrowo.

Pozdrawiam i życzę umiarkowanego apetytu wink
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 4 głosy
      Oddano 4 głosy

Podobne dyskusje

Ankieta

U kogo najczęściej występuje cukrzyca typu1