Karmienie, żywienie dzieci.

Najnowsze na forum
Oceń forum: 
 (4.6)
      Żywienie. Jedzenia zastępcze, wprowadzanie nowych posiłków dla dziecka.
       O grupie Forum  Wiadomości (294) Artykuły (75) Porady (107) Społeczność (99) Szukaj  

Forum - Karmienie, żywienie dzieci.

jaka kaszka [12]

• Najnowszy komentarz w tym wątku
      •  
      • Dodano: 03-02-2012, 14:24
      •  
      •  
      •  
      •  
      Ostatnio trafiłam na ciekawą stronę: http://kuchniadietetyczna.blog.onet.pl/Jaka-kaszke-wybrac-dla-Maluszk,2,ID449018777,n
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź
      • Dodano: 10-06-2009, 22:52
      •  
      •  
      •  
      •  
      witam!mój synek skończył cztery miesiące chciałabym zacząć podawać mu kaszki ale nie wiem jakie ponieważ synek miał skaze białkową. Od czego mam zacząć?

asiuula

Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 3 głosy
      Oddano 3 głosy
      Witam. Ja swojemu dziecku (8 m-cy) podaję kaszkę ryżową z nestle, są różne smaki. Przyrządzam ja na bebilon pepti 2, ale można również na wodzie, tylko nie wiem czy podawana na wodzie ma jakąkolwiek wartość.
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 2 głosy
      Oddano 2 głosy
      Czyli mam sie nie przejmować tym że w tej kaszce nestle jest jednak trochę białka?

asiuula

• Dodano: 12-06-2009, 21:07
      •  
      •  
      •  
      •  
      Witam ponownie. Miałam na myśli kaszkę ryżową, nie mleczno-ryżową. A z tego co się orientuję skaza białkowa to alergia na białko mleka, zresztą nawet bebilon pepti ma białko(równoważnik białka). Mi tak poleciła lekarka, z dzieckiem nic się nie dzieje, a kaszkę zajada, więc wszystko w porządku. Może lepiej skonsultuj to ze swoim pediatrą, będziesz spokojniejsza. Pozdrawiam.
      • Dodano: 02-09-2011, 22:20
      •  
      •  
      •  
      •  
      jeszcze podstawowe pytanie, czy ma skazę białkową, czy miał. Bo jeżeli ma to jedynym rozwiązaniem sa kaszki ryżowe z mlekiem kupionym na receptę, specjalnym dla dzieci ze skazą.
      Image

Image
      Oddano 3 głosy
      Polecam kaszkę Sinlac, przyżądzisz ją bez problemu na wodzie i jest na 100% bezpieczna. Ja podawałam ponadto córce wszystkie kaszki bezmleczne np z bobo vity. Możesz je przyżądzić na mleku modyfikowanym (dla alergików) lub na własnym pokarmie-jeśli karmisz piersią. Ponadto bardzo sycący jest kleik ryżowy.

[url=http://zasuwaczki.bejbej.pl/]
      Image
      [/url]

Image

Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 6 głosów
      Oddano 6 głosów
      Witam! Obecnie na naszym rynku znajduje się sporo firm produkujących kaszki bezmleczne dla dzieci zagrożonych alergią na mleko krowie lub tych u których skazę już stwierdzono. Humana,Bobovita czy Nestle to tylko niektóre firmy które produkują takie kaszki smile
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 4 głosy
      Oddano 4 głosy
      Kaszka bezmleczna jest wartościowa nawet jeśli będzie zrobiona na wodzie. Pewnie, że optymalnie jest podawać ją na mleku ale myślę, że na pierwsze karmenia warto i tak spróbować by wykluczyć nietolerancję kaszki czy kleiku a jeśli podasz od razu w komplecie z mleczkiem nie wiadomo co jest porblemem. Ja taki sposób uznałam za najlepszy smile
      • Dodano: 08-11-2011, 19:11
      •  
      •  
      •  
      •  
      Najrozsądniej wprowadzić kleik ryżowy a jeśli się sprawdzi wprowadzać kaszkę bezmleczną tej samej firmy.
      Oddano 3 głosy
      Są dobre kaszki bez mleczka, przyrządzane na wodzie. Moja mała takie lubiła.
      Oddano 3 głosy

Podobne dyskusje

Ankieta

Czy stosujesz antykoncepcję?