użytkowników online: 1326

Karmienie, żywienie dzieci.

Najnowsze na forum
Oceń forum: 
 (4.6)
      Żywienie. Jedzenia zastępcze, wprowadzanie nowych posiłków dla dziecka.
       O grupie Forum  Wiadomości (294) Artykuły (75) Porady (107) Społeczność (99) Szukaj  

Forum - Karmienie, żywienie dzieci.

kolka u 5miesięcznego dziecka [15]

• Najnowszy komentarz w tym wątku
      •  
      • Dodano: 01-10-2011, 14:02
      •  
      •  
      •  
      •  
      Butelka zatrzymująca kolkę?! Czego ludzie już nie wymyślą...uważam że stare sprawdzone sposoby naszych mam są najlepsze wink
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź
      • Dodano: 18-09-2009, 20:26
      •  
      •  
      •  
      •  
      Od urodzenia synek ma bóle brzucha, trwajace całą dobę, z przzerwami, nie są to typowe kolki, lekarze (a kilku odwiedziliśmy) dopiero teraz stwierdzili, ze to kolki...
      Najczęściej zaczynają się o 4 nad ranem. Synek ma już prawie 5 miesięcy... to nie mija. ostatnio lekarz powiedział, ze to alergia i odstawiliśmy pierś na mleko bebilon pepti (dodam, ze wczesniej oprócz piersi też czasem dostawał NAN).
      Na bebilonie niec lepiej.. następne ma być nutramigen..
      czy to rzeczywiście kolki? bardzo meczymy się wszyscy nie widać poprawy, nei wiem, co robić, lekarze przepisują espimisany, biogaye itp nic nie pomaga..
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 2 głosy
      Oddano 2 głosy
      • Dodano: 29-09-2009, 13:25
      •  
      •  
      •  
      •  
      Ja mojej małej sprowadzałam z Czech SAB-SIMPLEKS BARDZO dobrze działało moja mała bardzo szybko się uspokajała a ból brzuszka szybko mijał lek ten na polskie pieniążki kosztuje nie całe 15 złoty biggrin
      • Dodano: 27-10-2009, 18:44
      •  
      •  
      •  
      •  
      Polecam Bobotic, który można kupić w polskich aptekach. Jest to właśnie odpowiednik Sab Simplexu. Nawet jest tańszy.
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 1 głos
      Oddano 1 głos
      edytowano: 27-10-2009, 19:16
      • Dodano: 21-07-2011, 10:41
      •  
      •  
      •  
      •  
      informacje o kolce niemowlęcej:

http://www.forumpediatryczne.pl/specjalista/ep,198,kolka-niemowleca
      • Dodano: 11-08-2011, 19:50
      •  
      •  
      •  
      •  
      Na kolki u dzieci dobre jest masowanie brzuszka,bobotik,espumisan dla niemowląt,herbatka z kopru włoskiego i rumianek.
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 23 głosy
      Oddano 23 głosy
      • Dodano: 11-08-2011, 21:04
      •  
      •  
      •  
      •  
      Podawałam małej bobotic i jej pomagało. Dobrze działa tak jak napisała Poprzedniczka masaż brzuszka, rowerki i leżenie na brzuszku.
      • Dodano: 02-09-2011, 22:11
      •  
      •  
      •  
      •  
      u nas takich typowych problemów kolki nie było, jednak problemy z brzuszkiem często powodowały płacz u synka. Też miał alergię, więc moze to było przyczyną. W każdym bądź razie z tego co pamiętam robiłam wszystko, dawałam espumisan, herbatki z kopru włoskiego, masaże, jednak za bardzo to nie pomagało. Przyszedł po prostu czas, ze mały z tego wyrósł i przestał się męczyć.
      Image

Image
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 4 głosy
      Oddano 4 głosy
      Moja Mała z tego wyrosła.
      Wszystkie dobrze wiemy,że powodem jest złe odżywianie w czasie karmienia piersią ...
      -Ja niestety na początku nie dostałam żadnych wskazówek od nikogo,jak powinnam się odżywiać...
      Potem zaś wszystko wróciło do normy,Sama zrozumiałam czego nie powinnam jeść smile
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 1 głos
      Oddano 1 głos

Podobne dyskusje

Ankieta

U kogo najczęściej występuje cukrzyca typu1