użytkowników online: 643
młode mamy
Oceń forum: 
 (4.3)
      Nie wiesz jak radzić sobie z maluszkiem? A może masz doświadczenia jako Mama i chcesz podzielić się nimi? Ta grupa to miejsce wymiany doświadczeń dla wszystkich młodych mam.
       O grupie Forum  Wiadomości (262) Artykuły (56) Porady (134) Społeczność (105) Szukaj  

Forum - Młode mamy

Tadek- Niejadek [10]

• Dodano: 24-08-2009, 18:34
      •  
      •  
      •  
      •  
      Co zrobić gdy maluch odmawia kolejnego posiłku? Moja mama twierdzi, że dziecko ile potrzebuje tyle zje, a jak nie potrzebuje to nie zmuszać. Jak rozwiązać ten problem?
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 5 głosów
      Oddano 5 głosów
      jak sie zapisac do tej grupy
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 2 głosy
      Oddano 2 głosy
      a w jakim wieku jest dziecko? ile je posiłków dziennie?
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 1 głos
      Oddano 1 głos
      Właściwie to nie moja pociecha smile Moja siostra ma dwuletniego chłopczyka i to z nim ma taki problem. Nie wiem ile je posiłków, ale zazwyczaj jest problem, kiedy chce, żeby synek zjadł śniadanie. Potem przy obiedzie jest ten sam problem. Myślę, że przyczyną jest dojadanie między posiłkami, np. chrupek kukurydzianych.
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 6 głosów
      Oddano 6 głosów
      A to na pewno jest przyczyną,.chrupki są zapychające. Mój ma 13 mies i nie ma problemów z jedzeniem ale on ma stale pory jedzenia i nigdy nie grymasi. Jest czas na każdy posiłek i na chrupki też, wszystko ustalone wink
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 2 głosy
      Oddano 2 głosy
      Ja mam 16 lat i niedługo też zostane mamą
      Oddano 1 głos
      Mariko cieszę się wraz z Tobą. Mam nadzieję, że masz blisko siebie osoby które Wam pomoga i otoczą opieką.
      Oddano 1 głos
      Hej smile Jesem mama miesiecznej Tosi i mam problem wrecz przeciwny. Moja corcia jest karmiona sztucznym mlekiem i je wiecej niz producent przewidzial na dziecko w jej wieku? czy powinnam ograniczac jej jedzenie?
      Oddano 1 głos

Jak kształtuje się rozwój dziecka? Który okres jest najtrudniejszy dla rodzica. Pewnie się nad tym często zastanawiacie. Każdy ma na ten temat inne zdanie. Artykuł na temat rozwoju dziecka na tym portalu, pomógł mi poszeregować pewne kwestie na temat rozwoju malucha. Polecam go Wam!

Zobaczcie tu:

http://www.forumpediatryczne.pl/txt/a,5018,0,zarys-rozwoju-dziecka,from-user

• Dodano: 25-10-2011, 19:51
      •  
      •  
      •  
      •  
      Dziecko wie najlepiej jakie ma zapotrzebowanie smile Jeżeli nie ma nadwagi jak na swój wzrost i wiek to nie powinno się ograniczać jedzenia smile )
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 4 głosy
      Oddano 4 głosy
      Czasami brak apetytu może wskazywać na jakieś problemy zdrowotne. Warto udać się do lekarza z dzieckiem i zrobić podstawowe badania. Na rynku dostępne są różne preparaty dla dzieci niejadków. Ja podawałam swojemu synkowi Floradix Kindervital. Preparat ten zawiera ekstrakt z anyżu, kolendry i rumianku, które pobudzają apety. I naprawdę to działa!
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź

Podobne dyskusje

Ankieta

U kogo najczęściej występuje cukrzyca typu1